Hur kontrollera vattennivån på ett 12-volts batteri

Mest blybatterier är nu i den förseglade, underhållsfri variation och kräver lite underhåll utöver en regelbunden rengöring och inspektion. Äldre blybatterier har ofta plastlock på toppen som kan tas bort för att inspektera vattennivån och tillsätt vatten om det behövs. Om elektrolyt nivåerna blir för låga, skada battericellerna och batteri misslyckande kan resultera. Även batterier innehåller elektrolyt syra, endast vatten tillsätts för att upprätthålla elektrolytbalansen nivåer. Saker du behöver
Rag
skruvmejsel
Destillerat vatten
Mätglaset
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på fordonet och lokalisera batteriet. Det kommer att bli den stora rektangulära eller fyrkantiga låda med två stora kablar som är anslutna till den.
2

Använd en trasa för att torka bort all smuts som har samlats på toppen av batteriet.

Billiga 3

Använd en skruvmejsel för att försiktigt bända upp kanterna på locken på toppen av batteriet. Arbeta dig runt kanten av locket med skruvmejseln tills locken är fria från sina fästen. Ta bort locken. Vissa batterier har screw-on lock.
4

Inspektera vattenstånd i varje cell i batteriet genom att titta in i hålen. Om vattnet är lägre än metallplattorna inuti batteriet, sedan destillerat vatten behöver tillsättas till cellen. Använd en mätglaset att lägga tillräckligt med destillerat vatten till en låg cell för att få elektrolyt nivån upp ca 1/4 tum ovanför metallplattor.
5

tillbaka locken och tryck ordentligt på dem tills de är helt insatt i hålen i toppen av batteriet. Placera batterilocken på plats och dra åt dem. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126262.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.