Fördelar med Dubbelelektrod Tändstift

De grundläggande principerna för tändstift designen har förändrats mycket sedan deras skapelse. Två kontaktpunkter är placerade på ett visst avstånd från varandra, och en elektrisk urladdning skickas genom en av dem för att skapa en båge som hoppar till den andra punkten. Denna båge antänder bränsle-luftblandningen i en förbränningsmotor. Dual-elektrod tändstift är bara en variant av grundläggande tändstift designen. Livslängd

Den största fördelen som kommer från att ha mer än en jordelektrod på ett tändstift kommer från ökad livslängd. En multipel-marken tändstift producerar inte flera gnistor. Den gnista hoppar bara till närmaste jordpunkt. Som en gnista hoppar från mittelektroden av ett tändstift och i kontakt med jordelektroden, en liten bit av metall avlägsnas från elektroden. Över tiden, ökar detta slitage gapet mellan elektroderna och ökar den energi som behövs för att korsa klyftan. Med flera elektroder, som en jord blir sliten, naturligtvis gnistan attraheras till nästa närmaste marken, ökar hur lång tid det tar för pluggen att öka motståndet eftersom det finns fler skäl för gnistan att ansluta till.


glapp

Multiple-slipade tändstift inte kan gapped. De är förinställda från fabriken i rätt spaltinställning och kräver bara att de installeras korrekt och används på rätt program. På grund av sin konstruktion och det faktum att de inte är avsedda att gapped får motorer som inte kräver flera malda tändstift inte dra nytta av deras installation och kan även fungera dåligt om de används.


Tillförlitlighet

Eftersom flera malda tändstift tar mycket längre tid att bära ut och öka motståndet, är den totala tillförlitligheten hos motorn förbättrats. Motorn förblir bränsleeffektiva längre, startar snabbare under sin livstid och förlora mindre prestanda över tiden jämfört med en motor som bara använder en enda slipade tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126245.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.