Hur man byter bränslefilter på en 1993 Explorer

Om din 1994 Ford Explorer går på tomgång grovt eller verkar snubbla på acceleration, kan en snabb lösning vara att byta bränslefiltret. Bränslefilter kan bli igensatta med tiden, och när de gör, misslyckas motorn för att få rätt flöde av bensin. Byta bränslefilter är inte svårt, och bör ta ca 30 minuter. Saker du behöver
Jack
Jack står
skruvmejsel
Mekaniker trasor
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte bränslefilter kit
Show Mer Instruktioner
1

Lokalisera tröghetsomkopplare under handskfacket. Detta har en knapp på sin topp används för att nollställa bränslesystemet i händelse av en överrullning. Koppla den elektriska anslutningen till tröghetsomkopplare med händerna, sedan försöker starta bilen i 15 sekunder. Hissa upp SUV med domkraft och ställ ramen på pallbockar stödja fordonet. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att krypa under bilen och röra sig fritt.
2

Leta bränslefiltret på förarsidan ram järnväg, gömd bakom en vertikal hållare fastskruvad i ramen. Skruva loss bränslefiltret från fästet, med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort slangklämman säkra två. Sedan skruva isär fästet från ramen, med 1/4-tums Ratchet och uttag.
3

Ta bort hårnålen fästena på varje sida av bränslefiltret genom att sprida dem isär med fingrarna , dra sedan bort dem från bränsleledningen. Ta bränsleledningarna med händerna och kasta det gamla bränslefiltret. Använd mekaniker trasor för att suga upp överflödigt bränsle.
4

Montera filterbyte bränslet för hand, se pilen på filtret pekar mot motorn. Skjut beslag på bränslefiltret, sedan installera nya hårnål klipp från bränslefiltret kit på linjerna. Sätt tillbaka filterhållaren med Ratchet och bränslefiltret till konsolen med skruvmejsel.
5

Återanslut sele till tröghetsomkopplare hand. Sedan startar lastbilen och tittar under den för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126242.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.