6.9 blåst topplockspackning Symtom

Den topplockspackning är en av de viktigaste packningarna i en bil motor, försegla den plats där motorblocket och cylindern och förhindra mixen eller förorening av kylvätska. En blåst topplockspackning kan orsaka mindre problem i vissa fall --- och kan vara förödande i andra. När de tidiga tecken på en blåst topplockspackning visas, är det bäst att ta itu med problemet direkt innan det blir allvarligare. Ett icke fungerande topplockspackning kan ofta identifieras genom noggrann observation av motorns prestanda. Komprimering Förlust
p Om en eller flera cylindrar erfarenhet komprimering förlust, kommer bilens prestanda förändras märkbart. Om förlusten av kompression är allvarlig nog, kommer motorn att förlora makten och misslyckas med att prestera på topp kapacitet. I fordon är stora nog för att kräva en 6,9-liters motor, kommer detta att minska eller eliminera bilens förmåga att bogsera, drag eller annat sätt utföra sina uppgifter. Mindre allvarlig kompression förlust kan resultera i ett väsande eller knackande ljud som kommer från motorn. Visuellt undersöka motorn kan avslöja platsen för en luft läcka från en trasig topplockspackning.


Överhettning och länkar kylvätskan om en motor överhettas och läcker kylvätska, detta kan vara ett tecken på en trasig topplockspackning. Visuell kontroll av motorn kan avslöja platsen för läckan för att fastställa orsaken, det är en blåst topplockspackning eller något annat, och tjäna som vägledning för reparationer. Om placeringen av en kylvätska läcka inte kan fastställas med blotta ögat, kan en ultraviolett färgämne testkit användas för att lokalisera det.
Kontaminering av fluider

Om topplockspackning underlåter att innehålla en motors kylvätska, kan kontaminering av kylvätska och andra vätskor uppstå. Kylvätska kan läcka in i motorns cylindrar och orsaka ett moln av vit-blå rök att synas i avgaserna. Kylvätska kan också visas blandas med bilens motorolja, vrida solbränna olja ljus och påverkar dess textur och konsistens. Olja kan även förorena kylvätska, och korskontaminering är vanligt när en av dessa två fluider hittas blandas med den andra. Luft kan också förorena kylvätska, vilket leder till överhettning och en förlust av kylvätska utan några uppenbara tecken på en läcka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126237.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.