Hur du ändrar bränslefilter på en 2003 Dodge Diesel

Dieselmotorer fungerar lite annorlunda än bensinmotorer . När du byter ut oljan och luftfiltret , vill du byta bränslefiltret . Det beror på dieselbränsle kan få vatten i det , vilket är vad bränslefiltret är utformad för att filtrera bort . På grund av detta är bränslefiltret lättillgängliga på toppen av motorn , och ganska enkla att ersätta. Detta bör ta ca 15 minuter att göra . I det här fallet är projektet fordonet en 2003 Dodge Ram 3500 med 5.9l turbo dieselmotor . Saker du behöver
skruvnyckel set
Byte bränslefilter
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Leta bränslefiltret på toppen av motorn. Det är mot brandväggen på förarens sida av motorn , och har ett stort lock med en hex -head bolt på mitten. Dra de elektriska anslutningarna till bränslefiltret med händerna .
2

Ställ en dropplåt under slangen ut ur filtret . Öppna upp dräneringsventil med händerna och låt bränslet rinna in i pannan . Skruva av toppen på bränslefiltret med skiftnyckel . Dra ut filtret och kassera den .
3

Installera det nya filtret och sätt tillbaka locket med en skiftnyckel . Anslut de elektriska anslutningarna igen med hjälp av dina händer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126208.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.