Vad är nackdelen av hybridfordon?

På grund av ökad medvetenhet om vårt samhälles miljöpåverkan, har biltillverkarna utvecklat hybridfordon att minimera föroreningar. Jämfört med den genomsnittliga bilen, hybrider avger mindre giftiga utsläpp och bättre bränsleekonomi. Även hybridbilar är att få ett rykte som en klok investering, de har vissa nackdelar. Historia

År 1999 debuterade den Honda Insight som första hybridbil på marknaden. Toyota Prius följde nästa år och Honda Civic hybrid kom ut 2002. Populariteten av dessa hybrider ledde andra biltillverkare att följa. Under 2004 Chevy Silverado och Dodge Ram hybrider införts, tillsammans med Ford Escape. Kombinerar gas och el för att driva bilen
Funktionsprincip
Hybrid

fordon . Hybridbilar har också mindre motorer, så de ofta väger mindre än icke-hybridfordon. Till föraren, de är inte annorlunda än ett fordon som drivs med bensin, så det är inget nytt att lära sig om hur man kör en hybrid. Till skillnad från vissa äldre modeller av elbilar kräver batteriet för en hybrid inte en extern källa för att ladda.
Högre kostnad

På grund av sin popularitet samt högre kvalitet material, kan hybridbilar kosta $ 2.000 till $ 5000 mer än en liknande icke-hybridbil. Men de kan fortfarande vara en klok investering på grund av bensin besparingar över tiden.
Andra nackdelar

Eftersom hybridfordon är fortfarande relativt ny, kanske delar inte alltid vara lättillgänglig, och det kan vara svårt att hitta en mekaniker som är förtrogen med att arbeta på hybridbilar. Också, eftersom motorerna är så tyst att de kan utgöra ett problem för en blind fotgängare eller en som är helt enkelt inte ute i rätt riktning, kräver förarna att vara extra försiktig.
Framtiden för hybridfordon

Som av 2010, har hybridfordon funnits på marknaden i över tio år, och deras popularitet växer trots sina få nackdelar. Detta beror på flera faktorer, inklusive finansiella incitament såsom skattelättnader samt förbättrad bränsleeffektivitet och miljövänlighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126194.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.