Hur man tar bort den främre drivaxel på en Jeep Cherokee

Den främre drivaxeln på Jeep Cherokee löper från den främre utgången flänsen på överföring ärendet till drevet oket på framaxeln bostäder. Ta bort drivaxeln gör att du kan ersätta U-fogar om det behövs, för att ta bort överföringen fallet om den behöver repareras, eller att ta bort framaxeln vid behov. I alla fall, ta bort den främre drivaxeln använder samma procedur för alla årsmodeller av Cherokee. Saker du behöver
Jack
Jack står
Metric skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av din Jeep Cherokee med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under framaxeln bostäder, nära ändarna av axeln så att de inte är i vägen. Avlägsna domkraften från under lastbilen när Jeep sitter säkert på läktaren.
2

Flytta Cherokee s överföring fallet i friläge och blockera bakhjulen med en chock eller skrot virke så att Jeep inte kan rulla . Leta reda på skruvarna på den främre drevet oket, där drivaxeln möter framaxeln.
3

Ta bort de fyra 10mm bultarna från drevet oket med en skiftnyckel. Du kommer att behöva vrida drivaxeln när du arbetar för att komma åt alla bultar. Ställ skruvarna åt sidan för återanvändning senare.
4

Flytta till överlåtelsen-fallet änden av drivaxeln och lokalisera de fyra bultarna som håller axeln till överföringen fallet flänsen. Avlägsna bultarna med en 12mm skiftnyckel och dra drivaxeln utanför flänsen.
5

Sänk drivaxeln nedåt, sedan flytta ut från under Jeep. Du kan nu arbeta på axeln eller på delar av Jeep som krävs avlägsnandet av drivaxeln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126182.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.