Hur hittar Var tändstiftet ledningar ansluter

Tändstift trådar är viktiga komponenter i bilens tändsystem. De ser till att gnistan tillförlitligt levereras från tändningsfördelaren till varje tändstift, belägen ovanför varje cylinder. Placeringen av tändkablarna varierar beroende på fordonets märke och modell, men det är i allmänhet ganska rakt fram för att hitta dem i motorrummet. Saker du behöver
Ljuskälla
instruktionsbok eller verkstadshandbok
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att få tillgång till motorrummet. Kontrollera att du har en bra ljuskälla (arbete lampa, solljus, etc.) så att allt i motorrummet är väl synlig.
2

Titta på själva motorn. Tändstift trådar väg från distributören till var och en av motorns cylindrar, där tändstiften sitter. På många nyare bilar har motorn en plastkåpa över toppen för att göra motorrummet ser renare och mer presentabel. Ta bort locket. Dessa är vanligen fäst på med bultar eller klämmor. Ställ luckan åt sidan. De tändkablarna kan döljas av andra komponenter såväl som bränsle räls, luft boxar etc. Addera 3

Look för ledningar eller kablar som går in i motorn med jämna mellanrum. Det kommer att finnas så många tändkablarna som det finns cylindrar på bilen, så en 4-cylindrig kommer att ha fyra trådar, kommer en 6-cylindrig ha sex, etc. Det enda undantaget är motorer med dubbla gnisttändning, som har två pluggar och två trådar per cylinder. Det är relativt sällsynt, men. Tändstift kablar är relativt tjocka (1/4-tums eller så i diameter) och täckt av gummi isolering.
4

Lokalisera distributören. Detta kommer också att variera från bil till bil. Fördelaren är belägen någonstans i närheten av motorn, eftersom den är aktiverat vid de interna delarna av själva motorn. Det kan vara på änden av motorn eller på sidan. Distributören har tändkablarna kommer ut av det och kör till varje cylinder.
5 p Om du inte kan lokalisera tändkablarna genom att helt enkelt titta på motorrummet, konsultera avsnittet tändningssystem ägarens manuell eller en verkstadshandbok, som bör ge konkreta beskrivningar av platser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126180.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.