Hur berätta om min bil behöver nya tändstift

De tändstift i din motor är viktiga komponenter som säkerställer att motorn får en pålitlig gnista för förbränning. Om tändstift bli gamla och sotigt, kommer bilens motor inte köra så bra som det borde. Installera nya tändstift brukar betraktas som en del av en tuneup på en bils motor. Tändstift allmänhet sista 12.000 till 15.000 miles och ska inspekteras regelbundet och bytas ut om de har blivit smutsiga eller skadade. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

uppmärksamma hur motorn i bilen är igång. Om motorn saknas eller tvekar, kan den behöva nya tändstift. När en motor har en miss, det skjuter inte på alla sina cylindrar och kommer inte producera så mycket makt som den brukar ha, och kommer inte att köra så smidigt som det är tänkt. Andra symtom är en grov och ojämn tomgång. Även en miss eller grov kör inte alltid orsakas av dåliga tändstift, kan de vara en av orsakerna. Dåliga pluggar kan också göra att bilen släpper ut mer föroreningar än normalt och även bidra till att det misslyckas att passera utsläppen testning.
2

reda på om din gas körsträcka lider. Förutom dålig löpning, kan dåliga tändstift kan också orsaka dålig bränsle körsträcka. Jämför din nuvarande bränsle körsträcka med bränsle körsträcka bilen vanligtvis återgår. Om du fyller upp vid pumpen mer än du normalt gör, kan det bero på att du behöver nya tändstift.
3

bort dina kontakter för att inspektera dem. Detta är en av de mest effektiva sätten att avgöra om du behöver nya tändstift. Ta bort tändkablarna genom att dra dem av pluggarna. Om bilen är utrustad med en coil-over-plugg setup (istället för tändstift kablar) unbolt spolarna och ta bort dem från tändstiften. Ta bort pluggarna med en tändstiftshylsor genom att placera uttaget över kontakten och lossa den.
4

Inspektera pluggar. Tändstift som fungerar korrekt skall vara torr och fri från olja och bör ha ett gråaktigt-brun färg och uppvisar svag men inte överdrivet slitage på elektroden. Om de är blöta från bränsle, är de sannolikt sotigt och kommer att behöva bytas ut. Om de är svarta och sotiga, måste de bytas ut och orsaken till kontaktens nedsmutsning måste bestämmas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126170.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.