Hur man installerar Tändstift på en 1999 Town Car

Var 50.000 miles, eller om du har märkt ett problem med din motor start eller en förlust av bränsleekonomi, bör du byta tändstift på din 1999 Town Car. I 1999 Lincoln Town Car har bara gjort med en kraftfull 8-cylindrig motor vilket innebär tändstiften kan slitas ut eller få sotigt tidigare än väntat. Du kan installera nya tändstift på en 1999 Town Car i ungefär en timme och med bara några få verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
5/8s tändstiftshylsor
8 "hylsnyckel förlängning
10" av 3/8s bränsleledning
Visa fler instruktioner
Ta bort de gamla Spark Plug
1

Park Town Car på ett plant underlag. Stäng av motorn och öppna motorhuven. Sa minuskabeln från batteriet genom att använda din hylsnyckel för att lossa bulten på klämman som håller den till posten och dra klämman utanför stolpen.
2

Leta tändstiften. Det kommer att finnas fyra på varje sida av motorblocket ungefär halvvägs ner. Det enklaste sättet att hitta dem är att söka efter tjocka svarta kablar (liknande den som du tog bort från batteriet) som går ner och in i själva motorblocket. Detta är dina tändstift kablar.
3

når ner och greppa den tjocka änden av tändstiftet tråd (boot) med händerna och dra bort tändstiftet det täcker. Dra inte bort det genom att själva tråden eller du kan förstöra anslutningen inne i stöveln.
4

Skjut 8 "skiftnyckel förlängning på slutet av din hylsnyckel och anslut sedan tändstiftshylsa till det. Testa att din nyckel är inställd på "lossna." Det ska göra en ratcheting ljud när du vrider på handtaget till höger. Om du behöver ändra inställningen på din skiftnyckel leta efter en liten spak eller knapp på baksidan av huvudet och klicka på den. Olika skiftnycklar kommer att ha olika sätt att ändra inställningen.
5

Guide uttaget på änden av tändstiftet och skruva upp den. Ta bort pluggen från motorn. Addera Installera nya tändstift
6

Klämmande toppen av tändstiftet (den smala silver ser punkten är botten) sätt i kontakten i tändstiftshålet. Vrid den till höger med fingrarna tills det blir tight.
7

Ändra inställningen på din nyckel till "Dra" (så den spärrverktyget hörs när handtaget flyttas till vänster).
8

Placera sockeln ovanpå tändstiftet och dra åt pluggen på plats. Du vill inte dra åt pluggen. Vrid handtaget på nyckeln tills du känner motstånd och sedan knuffa handtaget ungefär en 1/4 varv mer.
9

Tryck tändstiftskontakten över slutet. Du kommer att höra eller känna det klickar på plats när den är ansluten. Upprepa dessa steg för alla tändstiften. När du är klar, anslut minuskabeln till batteriet stolpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126167.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.