Fördelar med Luftbromsar

I ett fordon, är värmeenergi från motorn omvandlas till kinetisk energi för att möjliggöra dess rörelse. När det gäller att stoppa rörelsen, till samma behov göras i omvänd - den kinetiska energin måste omvandlas till värmeenergi, föra fordonet till ett stopp. Detta uppnås med hjälp av friktion apparater som kallas bromsar. Mest lätta fordon använder idag hydrauliska hydrauliska bromsar medan i de flesta tunga fordon, bromsar trafikerar tryckluft används. Säkerhet

En hydraulisk broms innehåller speciell broms vätska i cylindrar som komprimeras när bromspedalen trycks ner, levererar trycket på de friktions komponenter nära hjulen som sedan trycker mot varandra för att stoppa fordonet. Denna process har en allvarlig nackdel: om det finns en läcka i bromssystemet, vilket resulterar i partiell eller fullständig förlust av bromsverkan vätska, effektiviteten av bromssystemet minskas avsevärt eller helt förloras. Luftbromsar åtgärda problemet genom att använda luft i stället för någon speciell Bromsvätska att leverera tryck till bromskomponenter. Eftersom luften är lätt tillgänglig för gratis överallt på ytan av jorden, minskar avsevärt risken för bromsfel följd av läckor i bromssystemet. Detta är den främsta anledningen till att använda luftbromsar är obligatoriska enligt statliga regler för fordon som överstiger en viss storlek eller transporterar passagerare för affärsmässiga syften.
Tillförlitlighet

Air bromsar är mycket mer tillförlitliga än hydrauliska bromsar. För det första, de flesta moderna tryckluftsbromsar verka på en princip som kallas triple ventilsystem, som förklaras på SDRM.org s Train Air Brake Beskrivning och historia artikeln, som är utformad på ett sätt motsatt hydrauliska bromsar eller ens tidigare använda typer av luftbromsar. I ett konventionellt bromssystem, är bromsen i sitt frigjorda läge som standard och aktiveras endast när inbromsning vätskan komprimeras. Triple-ventilsystem tryckluftsbromsar dock är i aktiverat tillstånd som standard och släpps endast med tryckluft tryck. När bilen startas, börjar kompression och bromsarna frigörs när fordonet sätts i rörelse. Således är om det finns en läcka eller ens om kompressionsmekanismen totalt misslyckades, bromsarna återgå till sin standard aktiverat och fordonet bringas till vila.
Kostnadseffektivitet

speciella bromsar vätska som används i hydrauliska bromsar är ganska dyra. Luft å andra sidan, är fritt tillgänglig. Även om detta inte gör någon större skillnad i små fordon som kräver lite hydrauliskt bromssystem vätska, det gör det saken avsevärt i större fordon såsom tunga lastbilar och lok som skulle kräva stora mängder av den vätska om hydrauliska bromsar användes.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126148.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.