Hur man ändrar Pluggar på en 2006 Nissan Altima

Byta tändstift på en 2006 Nissan Altima är enkelt och tar bara några minuter. Pluggar bör ersättas mellan 30.000 och 100.000 miles, beroende på kvaliteten och materialet hos pluggen som används. Tändstift bör gapped lämpligt, beroende på motorn i bilen. Tändstiftsgap krav finns på en liten vit etikett i motorrummet, oftast på undersidan av huven. Saker du behöver
Hylsnyckel
Djupt väl vägguttag
Hylsnyckel förlängning
Maskeringstejp
Rag
Gap verktyg
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en säker plats, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Koppla bort batteriet.
2

Öppna huven och leta reda på tändkablarna. På de flesta motorer de kör längs endera sidan av motorn. Spark plug ledningar är tjocka, röda kablarna som lindas över den övre delen av motorn. Änden av kabeln som ansluter till tändstiftet kommer att ha en tjock, rund keps med en L-formad bockning i den.
3

Avlägsna den första viran tändstiftet och flytta den ut av vägen. Dra inte ur tråden, dra ur kabeln huvudet som ansluts direkt till pluggen. Ta tag i huvudet innan L-formad bockning, och dra tillbaka samtidigt som du vrider locket något från sida till sida. Rengör området runt kontakterna med en trasa.
4

Skruva loss tändstiftet. Vissa motormodeller kommer att kräva en förlängning för att nå tändstiften. Placera den nya plug in och skruva fast den ordentligt. Var noga med att inte dra åt pluggarna.
5

Byt tändkabeln. Stick en liten bit maskeringstejp på tråden, nära tändstiftet för att förhindra förväxling.
6

Upprepa stegen tre till fem tills alla tändstift har ändrats. Ta bort de små bitar av maskeringstejp från ledningarna. Anslut batteriet, stäng huven och kasta de gamla tändstiften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126145.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.