Hur du ändrar kamremmen på en 2004 Suzuki Forenza

Liksom alla bilar, behöver 2004 Suzuki Forenza upprätthållas på rätt sätt för att förhindra plötsliga fel och fel. Varje bil har en annan rekommenderad tid för byte av kamrem, men vanligtvis ersätts ungefär var 50.000 till 70.000 miles. Kuggremmen styr timingen av ventilerna i bilens motor. Den har en tandad inre yta och ser ut precis som en vanlig rem. När en kuggrem sönder, kan det orsaka några allvarliga och farliga skador på motorn så det är bäst att lära sig att byta ut den i tid. Saker du behöver
Wrench
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

minuskabeln på ditt bilbatteri. Se till att vänta på motorn i din Suzuki Forenza svalna helt innan du börjar arbeta med det.
2

Vrid motorn med hjälp av en skiftnyckel ansluten till en vevaxel bulten. Passa tidpunkten markeringen på remskivan till 0o markeringen på skalan. Addera 3

Ta bort skruvarna och bultarna som håller transmissionskåpan på plats och ta bort locket. Lossa skruvarna som håller den fjäderbelastade spännaren för kamrem lite. Dra spännaren bort från kamremmen och sedan dra åt skruvarna igen.
4

Bänd kamremmen från remskivan kanaler och kamaxelns kedjehjul med en platt skruvmejsel. Ställ den gamla kamremmen åt sidan och jämföra den med den nya remmen. Det nya bältet ska ha samma bredd som den gamla kamrem och insidan av båda banden bör ha samma storlek på tänderna.
5

Sätt den nya kamremmen på dreven och se till den är rätt placerad. Lossa skruvarna som håller spännaren och dra spännaren mot kamremmen.
6

Justera timingen av bältet. Strikt följa instruktionerna på Suzuki Forenza manualen. När tidtagningen är inställd, kontrollera om inställningsmärkena på burk, vev och dreven är fortfarande inriktade.
7

Vrid motorn med skiftnyckel på vevaxelremskivan två hela cirklar tills du når 0o märke.
8

tillbaka transmissionskåpan och dra åt skruvar och bultar som håller kåpan på plats.
9

Anslut den negativa kabeln på din bil batteri. Sätt nyckeln i tändningslåset och starta bilen för att kontrollera om kamremmen ersättare var lyckad och att bilen är igång ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126139.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.