Vad gör Liter Mean i en motor?

Motor storlek mäts på flera sätt, bland annat kubikcentimeter i små motorer och de flesta motorcyklar, cubic inches i de flesta amerikanska bilar och liter i de flesta utländska bilar. Detta är inte en regel, dock. American hot rods använder liter som ett mått ganska ofta. Storleken är representativt för förskjutning av cylindrarna i motorn. Varför cylindervolym visas på speciella sätt är upp till tillverkaren, men det ofta kommer ner till marknadsföring vilken storlek låter snyggare, större och mer kraftfull. Förskjutning

Förskjutningen av en motor, eller motorns storlek, hänvisar till mängden utrymme dess cylindrar tar upp. Ofta är detta mätt i liter, särskilt för större motorer som finns i bilar och lastbilar. Ett exempel skulle vara Ford Mustang 5,0 liters motor. Det är också allmänt kallad 302 kubiktum motor. Detta betyder helt enkelt att cylindern utrymmet för motorn tränger 5 liter eller ca 302 kubiktum. Naturligtvis kommer bilar med fler cylindrar har vanligtvis större förskjutningar. Addera Vad betyder Deplacement Affekt

Större förskjutningar vanligtvis betyda mer hästkrafter och högre vridmoment genereras från motorn, även om detta är inte alltid fallet. Liten förskjutning motorer kan idag ganska enkelt ut makt större deplacement motorer av det förflutna. Större förskjutningar tenderar också att notera en högre cylinder räknas, även om detta inte alltid är sant. Tillverkare som Porsche tenderar att använda mindre förskjutning cylindrar i större mängder, vilket leder till liten förskjutning motorer med en högre cylinder räkna.
Kan du få mer Deplacement

För dem som vill producera den mest möjliga effekt ur en motor, ökar förskjutningen är alltid ett alternativ. Detta görs genom att borra ut cylinderväggarna och sätta in tjockare kolvar, och även genom att installera en längre slaglängd vev, som orsakar kolvarna att resa längre. Den populära Chevy 383 är en Cheva 350 som har borrats och strök till 33 inches med större slagvolym.
Kan du har för mycket?

Kan man ha för mycket förskjutning? Det korta svaret är nej. Det långa svaret är inte så lätt, förstås. Större förskjutning tenderar att innebära större och tyngre kolvar som måste resa en längre sträcka. Detta dödar rotationströghet och kommer att resultera i en lägre övervarvning en mindre "spunky" eller "ivrig" motor, som också kan innebära att det är mindre känsliga. Tas till en extrem, kan detta resultera i en långsammare motor, och över borra en motor kan försvaga cylinderväggarna.
Finns det Ersättare för Displacement?
P Det fanns ett gammalt talesätt i racing kretsar att "det finns ingen ersättning för förflyttning." Även om detta kan ha varit sant i det förflutna, med den ökade tillgången på billig turbo och super laddare, är detta inte alltid fallet. Framryckande teknik har lagt moderna liten förskjutning motorer i konkurrens med äldre, större cylindervolym motorer. Det är sant att moderna, stora deplacement motorer med forcerad induktion producerar mer energi än små motorer med samma fördelar, men det är till stor del ett resultat en bättre teknik och inte av den större förskjutning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126129.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.