Så ändrar en BMW Drivaxel Bearing

Drivaxeln på en BMW är en längd av metall ansluten till växellådan vid en ände av fordonet och till differentialen vid den andra änden. Det finns ett par komponenter som kan misslyckas på en BMW drivaxel, inklusive mitt stödlagret och gummit flex-skiva (om det är en modell som har en), som håller drivaxeln centreras på bilen och hjälper till att kontrollera vibrationer. Om centrumet stödlagret går ut, orsakar det mycket högljudda dunsar som drivaxeln rör sig runt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Nytt centrum stödlager
Visa fler instruktioner
1

Höj din BMW med ordet jack och placera den på pallbockar. Du kan antingen höja den ena sidan av det eller dra det i alla fyra hörnen. Hursomhelst, se till att den höjs tillräckligt hög för att tillåta dig att bekvämt nå drivaxeln. Se också till att bilen på ett säkert sätt stöds eftersom du kommer att arbeta under. Du kan glida ett par hjul och däck enligt såväl för extra säkerhet.
2

Spray penetrerande olja på alla bultar som kommer att tas bort och låt oljan suga in (ju längre desto bättre ). Koppla bort alla sensorer som går från växellådan till drivaxeln. Inte alla modeller kommer att ha sensorer, men vissa nyare modeller som 750 har sensorer som måste kopplas bort. Notera där sensorerna går för senare ominstallation.
3

Unbolt avgas galgar från avgassystemet parentes. Koppla loss grenrörsbultarna så att avgaserna kan släppas ur vägen. (Beroende på modell, kan du kanske att bara lossa grenrörsbultarna lite att låta avgaserna falla ner tillräckligt.) Stötta avgassystemet med något (pallbockar, block av trä, etc.) om du inte tar bort den helt.
4

Demontera värmeskyddet belägen mellan avgassystemet och undersidan av bilen (fäst med en mängd olika skruvar, beroende på modell). Skyddet åt sidan.
5

bort överföringen tvärbalk, om det behövs, för att komma åt skruvarna som håller drivaxeln till växellådan. Stötta växellådan med något under den här proceduren.
6

Ta bort skruvarna som håller drivaxeln till transmissionen och bultarna som håller den till differentialen. Ta bort skruvarna som håller lagret center support på plats. Dra ut drivaxeln ut från under bilen.
7

Markera de två halvorna av drivaxeln där de möts så att när de sätts tillbaka tillsammans är de rätt orienterad.
8 < p> Lossa den stora muttern bakom U-leden nära centrum bär en liten, dra drivaxeln isär, sedan lossa på muttern igen, upprepa tills drivaxeln separeras.
9

Dra mitt stöd hemtagningen med en växel avdragare. Notera orienteringen av lagret så att den nya ett korrekt installerad.
10

Montera det nya lagret genom att knacka på drivaxeln med en hylsa eller liknande verktyg som kan passa över den rafflade delen av drivaxeln. Tryck lagret tills kanten av den ingående axeln är bara synlig.
11

tillbaka främre axelsektionen, se till att markeringarna ordentligt uppradade. Sätt tillbaka drivaxeln i båda ändar av bilen i omvänd för avlägsnandet. När du installerar om drivaxeln, förspänning centrum bäring 4 till 6 mm mot framsidan av bilen. Center drivaxeln i kardantunnel och dra åt skruvarna för mitten lagret.
12

tillbaka sändningen tvärbalk om den togs bort. Installera om avgassystemet. Sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126124.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.