Hur man byter Bälten på en Honda Odyssey

Byte av remmarna på din Honda Odyssey kommer att hålla din bil igång ordentligt och pålitligt. Det finns två remmarna på Honda Odyssey, en som driver generatorn och A /C kompressor och en som driver pumpen servostyrning. Inspektera dem båda regelbundet för tecken på slitage eller skador och byt rem eller remmar så fort du upptäcker ett problem. Nya remmar kan köpas på någon Biltema eller via din Honda-återförsäljare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den automatiska spännaren på framsidan av motorn och lossa på spänningen genom att placera en hylsa och spärrnyckel på framsidan av spännaren och vrida den medurs. Skjut generator remmen från remskivorna och kasta den gamla remmen.
2

Lokalisera servopumpen nära toppen av motorn på passagerarsidan av fordonet. Lossa monteringsbulten och justerbulten med en hylsa och spärrskaft men inte ta bort dem från pumpen.
3

Skjut servopumpen in mot motorn tills det finns tillräckligt med slack i bältet för att ta bort den från remskivan. Skjut av remmen och kassera den.
4

Montera den nya remmen över remskivorna och flytta styrservopump ut tills bandet är tight. Dra åt fästskruven och justerbulten med en hylsa och spärrskaft.
5

Installera en ny generator remmen på remskivorna medan du håller spännaren med hylsa och spärrskaft. Släpp långsamt spännaren, gör det möjligt att dra åt bältet på remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126099.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.