Hur man använder voltmätare till Monitor Auto Batterier

Många människor vet att korrekt underhåll av en bil är viktigt, men batteriet i bilen är ofta förbises. Det är god praxis att hålla ett öga på skick din bil batteri så att du inte är kvar strandsatta dag. Du kan använda en voltmeter för att övervaka spänning ditt batteri, så att du kan vidta åtgärder och byta batteriet när spänningen avläsningar indikerar att det inte längre fungerar korrekt. Saker du behöver
Digital voltmeter
Visa fler instruktioner
1

stänger av bilens motor avstängd och höja huven.
2

Anslut pluskabeln på voltmetern till den positiva polen på batteriet, se till att inte göra det över toppen av klämman som håller batteriet kabeln på plats. Anslut direkt till terminalen så att kablarna inte ändrar värdena för batteriet.
3

Anslut minuskabeln på voltmetern till den negativa polen på batteriet på samma sätt som Steg 2, undviker kabelklämmorna.
4

Slå på voltmetern och ta del av behandlingen. Det bör vara över 12 volt. Om inte, kan batteriet vara misslyckas och i behov av utbyte.
5

Ha en hjälpare starta fordonet medan voltmetern är fortfarande fäst. Följ spänningen mätaren noggrant under hela denna process. Om spänningen sjunker under 10 volt som helst, kan du också ha en sviktande batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126094.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.