Hur man byter en GMC Tank Pickup Gas

Utan bensin, skulle de flesta fordon inte kan köra, och att hålla allt som gas, behöver du en metod för lagring. Ange gastank, en vanligen 7-40 liters box som rymmer bränsle för din resa. Skulle bensintanken skadas på något sätt, fastställa det oftast inte är ett alternativ, allt du kan göra är att byta ut den. Att göra det är inte slutet av världen, men det kan vara frustrerande och lite svårt om du inte vet vad du gör. Förfarandet bör ta cirka tre timmar att göra rätt. I det här fallet är projektet fordonet en 2001 GMC Sierra pickup, men processen är liknande för andra fordon, liksom. Saker du behöver
Jack
Jack står
Torx-huvud hylssats
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
1/2-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Två 3-fot långa 2X4 träklossar
Flathead skruvmejsel
ersätter gastank
Gas kan
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft upp den bakre delen av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den.
2

Öppna gasen luckan och ta bort skruvarna som håller fast halsen gasen filler till sängen med 1/4- tums Ratchet och torx-huvud-uttag. Sedan krypa under gasen dörren området och lokalisera jordningsband som håller halsen gasen filler till sängen stödbulten. Lossa bulten med skiftnyckel set, och tryck sedan på halsen tankluckan inne i sängen så att det är ur vägen.
3

krypa under sängen och lossa de två säng rem bultarna som håller bensintanken till bädden med 1/2-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Ångrar inte dem hela vägen ännu - bara lossa dem. Placera domkraften under bensintanken och placera trä block på toppen av domkraften. Blocken kommer att hjälpa fördela vikten av gastank över domkraften, utan att skada tanken. Avsluta unbolting banden och sedan sänka bensintanken nedåt tills du kan komma upp i tanken.
4

Pinch bränsleledningarna kommer ut ur bensintanken och sedan dra dem bort anslutningarna. Dessa är känsliga, så var försiktig. När de är bortkopplad, sänka tanken hela vägen och skjuta tanken av domkraften.
5

Skjut ersättare tanken i bensintanken under lastbilen och installera den nya tanken i omvänd ordning för borttagning.
6

Skruva nacken gasen filler från gamla bensintanken genom att skruva loss slangklämman med skruvmejsel. Dra sedan halsen av och häll eventuellt kvarvarande bränsle i bensintanken i gasbehållare. När gasen har överförts, häll gasen från burken till den nya bensintanken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126084.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.