Hur att bryta i en ny bil

Bortsett från att njuta av den nya bilen lukten, finns det några saker att tänka på när man tar hem en ny bil och ett par saker att komma ihåg hela det första tusen miles. En förare: s liv i endast så säker som det fordon det är i, så det är bättre att vara säker än sorry när det kommer till att köra en bil utanför partiet. Trots allt borde ha testats innan bilen gick till återförsäljaren, bör en ny drivrutin bryta alltid i en ny bil på rätt sätt, testa och pröva varje aspekt från radion till kolvringarna. Saker Du ska behov
Ny bil

Visa Fler Instruktioner
Breaking It In

1

Tillåt de kolvringarna till molden till cylindrarna. När en bil först är hopsatt, behöver dessa ringar inte fullständigt passa in i cylindrarna de är avsedda för. Det är ett mycket litet utrymme, men driver en bil till dess gränser kan skada dessa kolvringar. Som en tumregel, vara försiktig med bilen för de första tusen miles. Varvtalet på bilen bör inte överstiga 4500 för att säkerställa att kolvringarna bosätta ordentligt och bilen kommer att köra mycket längre än vanligt. Försök arbeta den gasreglaget mer försiktigt för att undvika att stressa motorn.

2

Limit den hastighet att bilen är drives. 50 MPH är en bra ställe att bo. Lägre initiala hastigheter kommer att underlätta bilen in i processen av körning och när den har justerat (efter runt ett tusen miles) därefter känna sig fri att rev upp motorn och träffade highway.


3

Testa de uppenbara och inte så uppenbart egenskaper och funktioner hos bilen. Chansen är en förare kommer att använda de bromsarna på väg hem från bilen återförsäljaranläggning, men saker gillar vindrutetorkare och fluid, strålkastare (höga och låga balkar), taillights, fönster, luftkonditionering, radio, samt eventuella andra funktioner på bilen.

4

Få den oljan förändrats nära slutet av den pausen i period, eller efter 1.000 miles. Det finns lite bitar av metall och spån som kan bärs off i den processen att bryta det in, och det skulle kunna skada fordonet. Även om det är inte är en obligatorisk del av att bryta i bilen, skulle det vara klokt att överväga.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126080.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.