Felsökning av en Toyota Corolla A /C

Luftkonditionering är ett måste-ha alternativ för många områden i USA. Tyvärr händer luftkonditionering fel oftast under sommaren, när systemet behövs som mest. Toyota Corolla s har enkla A /C-system och du kan felsöka de flesta potentiella problem på egen hand. Instruktioner
1

Kontrollera fläktmotorn operationen genom att växla mellan alla inställningar effektnivå på din fläktstyrning switch. Cykla genom låga, medelhöga och höga inställningar. Om ingenting kommer igenom dina luftkonditioneringsventiler har fläktmotorn ett fel och måste bytas ut.
2

Lyssna på din A /C kompressor drift. Kompressorer är en av de vanligaste problemen med en A /C-systemet. Har en vän titta på kompressorn när du slår i luften på och av. Kompressorn ska slå på och av med din fläktstyrning. Den Corolla s kompressor ligger på passagerarsidan i motorrummet. En icke-funktionell kompressor skulle kunna bero på en sliten bälte. Inspektera drivremmen driver kompressorn.
3

Ta bilen till en bensinstation för att kontrollera freon nivå. Freon är kylmediet som används för att hålla din A /C blåser kallt. En speciell maskin behövs för att kontrollera freon nivå. Om freon är låg eller tom be butiken att installera ett färgämne i systemet för att ta reda på om det finns en läcka. Freon slangläckage är vanliga och kräver lapp eller utbyte. Låg freon innebär inte automatiskt att du har en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126073.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.