Hur ofta ska du byta blad Vindrutetorkare?

Vindrutetorkare är en av de mest viktiga säkerhetsfunktioner på en bil. När den är korrekt installerad och underhållen, vindrutetorkare gummiskrapa vatten och kondens från vindrutan, vilket ger föraren en klar sikt över vägen. En dold vy över vägen är en viktig orsak till auto olyckor - av vilka många hade kunnat undvikas med hjälp av väl underhållna vindrutetorkarna. Tidsplan

flesta större Vindrutetorkare tillverkare rekommenderar byte av torkarblad var 6 månader. Medan de flesta märken börjar ge bra service, kommer de flesta att brytas ner efter några månaders användning. Efter 6 månader, finns det ofta en märkbar försämring av vindrutan synlighet. Som en praktisk påminnelse, bör fordonsägare överväga att ändra sin vindrutetorkarna varje gång klockan ändras till sommartid eller Standard Time.
Identification

Vindrutetorkare kan försämras tidigare än 6 månader under vissa villkor. Om du märker strimmig, tjattrande, slitna eller dela gummi eller skadade eller böjda ramar torkarblad, bör du byta vindrutetorkarna omedelbart, oavsett hur gamla de är. Någon av dessa villkor kan förvränga förarens sikt över vägen och skapa en trafikfara.
Missuppfattningar

Vissa människor tror att livet för vindrutetorkare kan vara utvidgas i områden där de inte krävs ofta. Dock bör även vindrutetorkare på fordon i exceptionellt torra förhållanden som sällan används bytas var 6 månader. Vindrutetorkare som inte används under en längre tid kan torka ut, spricka eller bli satt i sin position och misslyckas med att ge rätt service när de behövs.
Typer
< p> Vindrutetorkare säljs i många detaljhandeln bildelar butiker som antingen knivar eller påfyllnad. Knivarna är lättare för de flesta gör-det-självare att byta, men de brukar kosta dubbelt så mycket som påfyllnad. Såvida det befintliga bladet är böjd eller skadad, behöver de inte bytas så ofta som refill. Patroner är mycket billigare än blad, men de är gjorda för att passa specifika blad, så auto ägare måste veta om vindrutetorkaren är originalutrustning eller eftermarknaden ersättare.
Överväganden

Både förarsidan och passagerarsidan vindrutetorkare ska bytas samtidigt. De flesta sport utility fordon, stationsvagnar och minibussar har också en bakre vindrutetorkare som ska bytas var 6 månader också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126072.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.