Brake Rotor borttagning i en 2000 Cadillac Eldorado

bromsrotorn är en viktig komponent i en bils bromssystem. Bromsok kolv pressar mot bromsbelägget och bromsbelägget kommer i kontakt med bromsrotorn att bromsa och stanna fordonet. Bromsbeläggen hos en 2000 Cadillac Eldorado är utrustade med slitagevarnare som skrapar mot broms rotorer för att ge en hörbar indikation av bromsbeläggens slitage. Den skrapning av slitagevarnare kan äventyra effektiviteten av en smidig broms rotor. Skeva broms rotorer, till skillnad skårade rotorer som kan beläggas, behöver bytas. Du kan ta bort dina broms rotorer själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
13 mm nyckel
15 mm skiftnyckel
Gummiklubba
Kedjesmörjmedel
Visa mer instruktioner
1

Använd rörtång för att ta bort muttrarna från hjulet.
2

Lyft Eldorado med domkraft och stödja den på pallbockar.

Billiga 3

Dra hjulet från hjulbultarna.
4

bort bromsok bildspel bultar med 13 mm nyckel. Bromsok bildspel bultar är på motsatta ändar av bromsok väggen, vänd bort från dig när du tittar in i hjulhuset.
5

Dra bromsok från rotorn.
6 < p> Ta bort de två bromsok bro bultar med en 15 mm nyckel. Dra bromsok bron från sin plats som omger rotorn.
7

Spray kedja smörjolja på rotorn vid den punkt där den möter styrspindeln. Vänta minst tre minuter så att smörjmedlet att upplösa banden av rost och bromsvätska som kan hålla rotorn på navet.
8

Pull rotorn rakt ut i hjulnavet. Knacka på baksidan av rotorn med en gummihammare om det fortfarande är svårt att ta bort för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126069.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.