Så ändrar bromsbeläggen på en 1999 Mazda Protege

1999 års Mazda Protege är utrustad med ett låsningsfritt bromssystem som är beroende av bromsbelägg klämma broms rotorer för att bromsa och så småningom stoppa fordonet. När bromsbeläggen blir slitna, kommer slitagevarnarna skaver mot broms rotorer. Den gnugga kommer att orsaka en hörbar signal - en skrikande - för att varna föraren att bromsbelägg är i behov av utbyte. Du kan ta din Mazda till en broms bensinstation, eller så kan du byta ut bromsbeläggen själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
5/8-tums sexkantshål
Ratchet
bromsfett
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Park Mazda Protege bort från passerande trafik. Placera hjulblock bakom bakhjulen och sätta överföring i "Park." På en manuell växellåda, flytta växelspaken till första växeln. Med antingen överföring, dra upp på parkeringsbromsen.
2

Lyft fordonet med domkraft och stödja den på pallbockar.
3

bort klacken muttrar med rörtång.
4

Ta hjulen utanför fordonet för att avslöja bromsok, bromsbelägg och rotor.
5

Ta bort de två bromsok bultar med en 5 /8-tums hex socket och ratchet. De två bromsok bultar är på sidan av bromsok mittemot utsidan av fordonet.
6

Dra bromsok från bromsok bron.
7

Ta bort de två broms kuddar från båda sidor av rotorn genom att dra dem rakt ut från bromsok bron.
8

Placera en bromskloss mot bromsok kolv och håll den på plats med en C-klämma. Den bromsok kolv är den cirkulära metallbit som sticker ut från insidan av bromsok.
9

Twist C-klämma för att tvinga bromsklossen att pressa bromsok kolv i sidan av bromsok väggen . Ta bort C-klämma och kasta det gamla bromsbelägg.
10

Applicera ett tunt lager av bromsen fett på baksidan av den nya bromsbelägg. Placera de nya bromsbeläggen i bromsoket bron på båda sidor av rotorn.
11

Byt bromsok över bromsbelägg, på bromsok bron och rotor. Återgå bromsok bultar och skruva i dem med 5/8-tums hex socket och ratchet.
12

Byt hjulen och hjulmuttrarna.
13

Avlägsna domkraften montrar och lägre Mazda till marken.
14

Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.
15

Lyft huven på Mazda och ta bort locket till huvudcylindern. Huvudcylindern är på vänster sida av bilens motorrum, nära vindrutan.
16

Håll bromspedalen tre gånger för att tvinga bromsvätska i bromsoket och returnera bromsok kolven till dess rätt läge.
17

Fyll huvudcylindern med bromsvätska vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126062.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.