Hur man byter Serpentine Belt på en 1997 Silhouette

I 1997 års Oldsmobile Silhouette motorn är utrustad med en enda serpentin rem som driver alla tillbehör på motorn från en remskiva monterad på vevaxeln. Systemet använder också en automatisk remspännare att justera spänningen på Serpentine belt, se till att det aldrig behöver manuell justering för att hålla det tätt och fungerar korrekt. Den Serpentine belt kommer att sträcka och bära med användning men är mycket lätt att förändras som en följd. Saker du behöver
Wrench in
1/2-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Lossa bulten på den negativa batterikabeln slut med en skiftnyckel och sedan ta bort kabeln från batteriet. Isolera kabeln från batteriet för att förhindra oavsiktlig start av motorn när dina händer är på remskivorna.
2

Hitta Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Det ligger nedanför generatorns remskiva och innefattar en fjäderbelastad arm med en tomgångsskiva monterad till den bortre änden. På Silhouette, den har ett fyrkantigt hål i toppen av armen ovanför trissan.
3

in fyrkant från en breaker bar i det fyrkantiga hålet och vrida spännaren moturs till släppa spänningen på bandet. Håll spännaren bort från remmen och skjut remmen från remskivorna. Försiktigt låta spännaren att rotera medurs till hemmet eller fria arm position.
4

bort bältet från motorrummet och kassera den. Montera den nya remmen över alla remskivorna utom spännaren spännhjulet. Vrid spännaren moturs och installera remmen över kabelstyrrullen på spännaren.
5

Vrid spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet. Avlägsna breaker bar från hålet i spännaren och ta bort den från motorrummet. Se till att bältet rätt inriktad på remskivorna för att undvika skador på bältet eller remskivor.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Dra åt bulten på batteriet kabeländen med en skiftnyckel för att fästa den till batteriet. Provkör motorn, kontrollera visuellt att bältet löper över remskivor korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126058.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.