Hur man bibehåller en 2000 VW Jetta

Den 2000 Volkswagen Jetta har en elegant, sportig utseende som tilltalar förare i alla åldrar. Tillsammans med sitt utseende och brett sortiment av alternativ, är det 2000 Jetta känd för sina goda säkerhets poäng, standard ABS och hantering. Dock kommer belackare 2000 VW Jetta påpeka att det saknar tillförlitlighet och tenderar att idrotten en hög prislapp när det gäller reparationer. Om du äger en fjärde generationens Jetta (1999 till 2005), kan du hjälpa till att skära ned på reparationskostnader och förlänga livslängden på din bil genom att utföra regelbundet underhåll. Instruktioner
1

Bekanta dig med bruksanvisningen för din VW Jetta, särskilt de kapitel som rör korrekt underhåll. Ta del av vilka vätskor föreslås av tillverkaren rätt nivå och vad vissa varningslampor betyder.
2

Kontrollera och ändra din Jetta olja regelbundet. Om oljan är låg, tillsätt bara tillräckligt för att få det upp till märket anges på oljestickan. Aldrig över-fylla din bil med olja. Också, byta olja ungefär var 5.000 till 7.000 miles. Om din 2000 Jetta är utrustad med 1.8L turbo motor, bör du överväga att byta ut vanlig olja med en kvalitet syntetisk, eftersom det kommer att bidra till att förhindra uppkomsten av slam i denna specifika motor. Om din Jetta har en dieselmotor, ersätta din bränslefilter när oljan byts.
3

spola 2000 Jetta radiator-och kylsystem, tillsammans med bromsvätska, minst var 30.000 miles. Självklart, kolla kylaren och huvudcylinder regelbundet för att se till att vätskorna är på rätt nivå. Kontrollera även din vätska servostyrning och transmissionsolja. Lägg vätskor som behövs.
4

leta efter läckor och se till att din Jetta remmar och slangar är alla i gott skick. Leta efter läckor under bilen och för tecken på läckage i motorrummet. Medan du ändå håller på, kolla dina bälten genom att trycka på dem med tummen för att se till att de är täta. Om remmarna ger mer än en tum eller visas knäckt /spröd, kommer du att behöva ta bilen till en mekaniker för reparation. Kontrollera även slangarna som går från kylaren. Om slangarna kritan kläms, byt ut dem. Dra åt alla klämmor som känns lös.
5

Pumpa dina däck till den nivå som föreslogs i instruktionsboken eller på däcksidan. Kontrollera din fritid och se till att den är uppblåst liksom. Om du märker en överdriven mängd bromsdamm vid pumpning dina däck (eller om du märker dina bromsar inte har spelat upp till par), bör du dra hjulet och inspektera dina bromsar. Om de verkar slitna på något sätt, ersätta dem.
6

Ta din 2000 Volkswagen Jetta i varje år för en fullständig inspektion av en kvalificerad mekaniker. Under inspektionen har utför honom en tune-up. Detta kommer att bidra till din bil går så smidigt som möjligt för nästa år. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126042.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.