Hur man byter generatorremmen på en 1990 Toyota Pickup Truck

På en äldre Toyota pickup, t.ex. en 1990 modell, använder motorn enskilda remmar att vända diverse tillbehör, inklusive generatorn. Om generatorremmen går ut, kommer generatorn slutar att vrida och det elektriska systemet så småningom kommer att misslyckas. Lyckligtvis kan ersätta bältet göras mycket enkelt, även på den sida av vägen förutsatt att du har rätt verktyg och en ersättare bälte. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Byte generatorrem
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta generatorn på förarsidan av motorn, mot botten. Lossa de två skruvarna på generatorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
2

Skjut generatorn mot motorn för att lossa spänningen på motorn bältet. Loop ut bältet ifrån remskivorna på motorn, och runt fläktbladen för att ta bort den gamla remmen från motorn.
3

Skjut nya remmen runt fläktbladen, sedan på remskivorna, inklusive andra skivor. Skjut generatorn bort från motorn med ena handen och dra åt justeringsskruven med en 3/8-tums Ratchet och uttag med den andra.
4

Tryck ner på mitten av remmen med din tumme. Det borde pressa inte mer än 1/4 tum. Om den trycker ned ytterligare, tryck generatorn längre bort från motorn för att spänna remmen. När det är rätt, drag åt all hårdvara med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126036.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.