Mazda Förgasare Information

Hitachi, Nikki och Mikuni är bara några av de namn som associeras med Mazda varumärke förgasare. Mångsidig och innovativ teknik har gjort det möjligt Mazda att inkludera fordonsdelar som optimerar fordonsindustrin prestanda. Förgasare är direkt ansluten till bränsle-och luftfördelning i motorn. Mazdas förgasare är en viktig faktor i hur väl och hur länge deras fordon fungerar på topp. Historia

Mazda Motor Corporation har varit i branschen sedan 1931. Huvudkontoret ligger i Japan, men dess fordon säljs över hela världen. Med Ford Motor Company som största aktieägare, har Mazda Motor Corporation vunnit popularitet för att tillverka prisvärda bilar. När det kommer till förgasarna installerade i Mazda fordon, det finns ett antal sorter som finns. Variationen av designen är det som typiskt påverkar flödet av luften.
Typer

Mazda motorer kan innehålla en enda förgasare eller flera förgasare. Förgasarna kan antingen vara två fat eller fyra fat, och de kommer att ha en upp-drag, kallras eller side-utkast design. Olika företag erbjuder Mazda eftermarknaden förgasare. Enligt California Environmental Protection Agency, måste byta förgasare för Mazda och andra fordon anges som beskrivs av Air Resources Board. Om inte, de "... måste ha ett dekret för att vara laglig för gatbruk."
Funktion

fat eller halsen av Mazda förgasare gör att luften kan strömma genom motorn ordentligt. Den innehåller en ventil som reglerar rätt blandning av luft och bränsle. Denna blandning fördelas och reglerar motorerna fart och kraft. De äldre Mazda motorer innehåller updraft förgasare, vilket gör det möjligt för luften att flöda under förgasaren och lämna ut toppen. Updraft förgasare ersattes av side-utkast modell kära. I 1992 års Mazda MX-5 fordon innehåller dubbla förgasare side utkast. Denna design skapades i ett försök att hjälpa till att reglera hastigheten mer effektivt. Det är ett viktigt skäl till varför det rätta förhållandet mellan luft och bränsle behövs i
Betydelse

fordonets motor. För mycket eller för lite bränsle i blandningen kan vara skadlig. Antingen fall kan leda till att slösa gas och därmed minska effektiviteten hos motorn. Detta resulterar i att köpa mer gas och får mindre hästkrafter. Mazda förgasare är utformade med detta i åtanke. Designen tros förbättra prestandan för Mazda fordon, och anledningen till utmärkelser såsom "10 Bästa" för 1992 MX-5 Miata.
Varning

Dålig motorprestanda är bara början av ett fordons problem när förgasaren är inte i toppskick. I slutändan kommer motorn att börja fel och eventuellt sluta fungera helt och hållet. För att behålla din Mazda förgasare är optimal prestanda är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar om underhåll och standard service. Detta inkluderar att ha din förgasare rengöras och inspekteras med jämna mellanrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126032.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.