Hur man byter bromsar och rotorer på en 1998 Mustang

Mustang introducerades av Ford i 1964 till utbredd kritik. Mustangen har gått vidare till att bli en av de mest populära bilarna som någonsin gjorts, och har gått igenom flera omdesign. Men medan utseendet på Mustang kan ha utvecklats under åren, har dess grundläggande beståndsdelar stannade trogen det ursprungliga konceptet, som kombinerade bra utseende med imponerande prestanda. En aspekt av detta resultat är Mustang bromsar. Du bör inspektera bromsarna och rotorer på din 1998 Mustang regelbundet och byt ut dem vid behov. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Wire
Gummiklubba
Turkiet baster
Tvingfäste
Nya bromsbelägg och rotorer
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på alla fyra hjulen med en sockel eller en lug skiftnyckel. Lyft Mustang med en domkraft, och sänk den ordentligt på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spray Bromsrengöringsmedel på alla bromsdelarna och torka ned allt med en ren, torr trasa. Ta bort bromsok montering bultar på framsidan av bilen. Skjut bromsok från rotorn med en skruvmejsel för att bända bromsok bort om det behövs. Använd en bit ståltråd eller en låda för att stödja bromsoket medan du arbetar så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den. Addera 3

bort skruvarna som håller bromsok bäraren på. Avlägsna bromsok bärare. Drag av rotorn rakt av navet. Tryck rotorn bakifrån med en gummihammare om den är fryst till navet.
4

Rengör rotor-till-hub monteringsytan med broms renare och ren, torr trasa. Spraya broms renare på rotorn, och torka av med en trasa. Skjut in den nya rotorn på navet.
5

Öppna locket bromsvätskebehållaren. Ta del av bromsvätskan med en kalkon baster eller en spruta. Det är så att när kolven är tillbakadragen i bromsoket för att tillåta tillräckligt utrymme för de nya bromsbelägg kommer fluiden inte spilla över. Du kan också helt enkelt placera en trasa runt reservoaren för att fånga eventuell överflödig bromsvätska som spiller ut.
6

bort bromsbeläggen från bromsoket på ena sidan och bromsok bäraren på den andra sidan. Komprimera kolven i bromsoket med en C-klämma för att ge tillräckligt utrymme för de nya dynorna.
7

Installera de nya kuddar i baksidan av borttagning. Skjut bromsok över rotorn och sätt tillbaka bultarna för bromsoket. Sätt tillbaka bromsok bäraren. Upprepa stegen ovan för de övriga tre hörnen av Mustang.
8

Pump bromspedalen tills bromsarna kännas fast igen. Sätt tillbaka hjulen. Sänk bilen av domkraften och dra åt muttrarna för hjulen. Bryt i de nya dynorna enligt tillverkarens rekommendationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126023.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.