Anledningar en bil brinner mer gas än det borde

En oförklarlig ökning av bränsleförbrukningen med din bil kostar dig pengar och är ett symptom på potentiellt dyra problem. Identifiera orsakerna bilen brinner mer gas än det borde och korrigera dem kommer att spara pengar och hjälpa dig att undvika kostsamma reparationer. Bekanta dig med de vanligaste orsakerna till dålig bränsleekonomi är ett smart sätt att hålla din bil kör så ekonomiskt och effektivt som möjligt. Bränsleläckage

bränsleläckage kan orsaka en plötslig minskning av bränsleförbrukningen och därmed skapa en potentiellt farlig brandrisk. Du bör misstänka ett bränsleläckage om du luktar en stark bensin lukt i närheten av fordonet eller märker oförklarlig våta fläckar på marken under bilen. Addera Dra bromsar

bromsar fel, vilket orsakar ett tillstånd där de inte helt släppa. Detta ökar belastningen på motorn, tvingar den att arbeta hårdare och bränna mer gas. Misstänkt dra bromsarna om du noterar stort grått damm på hjul och däck, eller gaspedalen ska tryckas ned längre än vanligt för att uppnå normal körhastighet.
Vakuum läcker
< p> Vakuum läckor orsaka en bil för att bränna mer gas än det borde genom att införa alltför stora luft i motorn, unbalancing bränslet till luftblandningen. Motorn kompenserar för denna ojämna bränsle till luftförhållandet genom att införa mer bensin i blandningen för att kompensera för den ökade luftmängden. Ett vakuum läcka normalt orsakar ojämn tomgång, dålig acceleration och misständningar på drifthastigheter. Spruckna slangar, utslitna packningar och lösa kopplingar är vanliga orsaker till vakuum läckor. Addera Igensatt luftfilter

Luftfilter partiklar fälla smuts, hindrar dem från att komma in i motorn. Med tiden luftfiltret blir igensatta med smuts partiklar, vilket minskar dess förmåga att tillåta ett fritt flöde av luft in i motorn. Symtom på Ett igensatt luftfilter bränner mer gas än normalt och dålig acceleration.
Slitna tändstift

Slitna tändstift minskar ett motorer förmåga att bränna all gas i förbränningskammaren. En del av gasen förblir oförbränt och stöts ut in i avgaserna. Detta minskar makt, vilket gör att bilen att använda mer gas för att göra samma mängd arbete, sänka bränsleeffektivitet. Slitna tändstift orsaka misständning, reducerad effekt, dålig acceleration och minskad bränsleförbrukning.
Underinflated däck

Däck som inte är fullt uppblåsta öka motståndskraften mot rullning, som kräver mer energi att flytta bilen framåt. Motorn måste arbeta hårdare för att övervinna denna ökade motståndet, vilket resulterar i bilen bränna mer gas än det borde. Däck inflationen bör kontrolleras regelbundet med ett däck tryckmätare och förvaras på tillverkar inflationen specifikationer.
Körvanor

Aggressiv körning, börjar Jack Rabbit, överskrider normala hastighetsgränser och onödig tomgång ger högre bränsleförbrukning och bör undvikas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126018.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.