Hur man tar bort en bakre rotorn i en 2000 Mustang

Ford Mustang är en av de mest populära amerikanska bilarna någonsin tänkt. Bromsarna på en Mustang bör inspekteras regelbundet och bytas vid behov. Om dina 200 Mustang bromsar gör slipning eller gnisslande ljud, kan rotorerna behöver bytas också. Ta bort de bakre rotorerna på en 2000 Ford Mustang är inte så svårt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Gummiklubba
platt skruvmejsel
Penetrerande smörjmedel
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna för bakhjulen med en rörtång eller en socket. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den bakre änden ordentligt på ett par pallbockar vid endera sidan av bilen. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Ta bort de två bromsok stiften som håller bromsok till bromsok fäste med en sockel. Skjut bromsok från hjulet. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att försiktigt bända bromsok från rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller på en låda så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen. Tillåta bromsledningen hänga fritt kan skada den.
3

Ta bort skruvarna som håller bromsoket bäraren, med hjälp av en socket drivrutin. Drag av rotorn rakt av navet. Du kan behöva spraya några penetrerande smörjmedel mellan rotorn och navet och knacka lätt med en hammare för att befria den från navet.
4

Installera den nya rotorn och Slutför bytet i omvänd ordning av rotor borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126015.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.