Hur man lägger Transmission Fluid i en Isuzu Rodeo

Transmissionsolja är en viktig smörjmedel för alla bilar. Det håller växellådans rörliga delar smörjs och kyls. Men transmissionsolja bryts ner över tid, och när den gör det inte kan skydda de rörliga delarna som det ska. Isuzu rekommenderar att du ändrar vätska i Rodeo transmission efter 50.000 till 75.000 miles av slitage. Oavsett om det är dags för en transmissionsolja förändring eller inte, måste du regelbundet kontrollera din Rodeo nivå transmissionsolja och tillsätt vätska om det behövs. Vissa Isuzu Rodeo är utrustade med automatiska växellådor och andra Isuzu Rodeo har manuella växellådor. Förfarandet för kontroll eller byte av transmissionsolja i varje skiljer. Saker du behöver
Ratchet
7/8-inch socket
Transmissionsolja pump Flighter Long plaströr Flighter Long neck tratt
Dexron-3 transmissionsolja

Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och ställa nödbromsen. Låt motorn igång. Transmissionsolja nivåer i Isuzu Rodeo måste kontrolleras med lastbilen kör oavsett vilken typ av sändning som de har.
2

krypa under passagerarsidan av Rodeo och lokalisera avtappningspluggen. Om överföringen är en manuell växellåda, kommer pluggen vara på bak i transmissionen. Det kommer att finnas två proppar på undersidan av transmissionen. Bottenpluggen är i mitten av transmissionen på botten. Pluggen är ca 6 inches på baksidan av avtappningspluggen, det kommer att vara inne i en försänkt spår på baksidan av oljetråget
3

bort pluggen på baksidan. passagerarsidan av transmission med spärrhaken och 7/8-inch uttag. Slå fyllningen bulten moturs för att lossa och ta bort pluggen. Om ingen transmissionsolja kommer ut av det försänkta fylla hålet, då transmissionsolja nivån är låg.
4

Lägg transmissionsolja genom att sticka en lång plaströr inuti det försänkta hålet och använda en pump transmissionsolja på den andra änden av plastslangen. Fyll växellådan med motorn igång tills vätskan rinner ut försänkta fylla hålet. Ta bort plastslangen. Sätt tillbaka och dra åt pluggen. Om Isuzu Rodeo har en automatisk växellåda, kommer du kontrollera nivån transmissionsolja med mätstickan. Om du lägger vätska är nödvändigt, ska du lägga vätska genom påfyllningsröret där oljestickan sätena.
5

Leta överföringen oljestickan på passagerarsidan i motorrummet. Överföringen oljestickan ska ha en röd draghandtag på den. Ta ur oljestickan, torka av den, sätt in det helt i påfyllningsröret, dra ut den igen och kontrollera vätskenivån på mätstickan. Det finns en "Full"-märket på mätstickan och en "ADD"-märket under hela märket.
6

Sätt longneck tratt i oljestickan påfyllningshålet och tillsätt Mercon-3 automatisk transmissionsolja en halv-liter i taget tills överföringen vätskenivån når hela märket. Motorn måste vara igång för att få en korrekt fluid behandlingen överföring oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125999.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.