Enskilda Bälten Vs. Serpentine

Bilmotorer använda en eller flera remmar för att driva olika motormonterade tillbehör. Med hjälp av ett system av remskivor, bälten överföra cirkelrörelse av motorns drivaxel till generatorn, vattenpumpen, servopumpen, luftkonditionering kompressor och andra enheter. I äldre bilar, det fanns flera enskilda drivremmar --- även känd som kilremmar --- verksamma separata enheter. Idag är de flesta fordon använder en enda, sammanhängande bälte känd som en serpentin bälte. Entreprenad

Drivremmar, både V och serpentin, vanligen tillverkade av höghållfasta sladdar och syntetgummi. Kilremmar så-heter på grund av deras V-format tvärsnitt som passar tätt in i spåret av remskivorna. En typisk V-rem är relativt smal i ungefär en halv tum breda och en centimeter tjock. Serpentine bälten, å andra sidan, är betydligt bredare och plattare, mätning av en tum över men bara 1/8-tums tjock. De får sitt namn från den ormliknande väg de följer runt de olika motor-enheter. Serpentine bälten är allmänt platt på ena sidan med ribbor eller spår på den andra för att minska glidning.
V-belt Fördelar

Även om användningen av kilremmar på fordonsindustrin motorer är oftast ett minne blott, de erbjuder vissa fördelar. För en sak, de är billigare --- typiskt halva priset av en serpentin bälte. Byta en V-rem är också något som de flesta gör-det-själv mekaniker kan hantera. Den andra primära fördelen av att ha individuella kilremmar är att om man bryter medan du kör, bilen kommer sannolikt att fortsätta att köra tillräckligt länge för att få dig till en reparationsverkstad eftersom det påverkar bara en, inte de flesta, av bilens funktioner .
Serpentine Fördelar
p Det finns ett antal skäl biltillverkare börjat använda serpentin bälten på 1980-talet. Först av allt, de håller längre. Som regel serpentin bälten senaste 5 år eller 50.000 miles. Några av de nyare banden kan gå 70.000 miles eller mer innan det behöver bytas. Serpentine bälten är också effektivare. Med hjälp av ett enda, bredare bälte tillåter ökad spänning, vilket minskar slirning, vilket ökar livslängden på remmen. Minskad slip innebär också ökad verkningsgrad, vilket minskar belastningen på motorn, förbättrar gas körsträcka och ökar tillgänglig effekt. Addera Kilrem Nackdelar

mest betydande nackdel av kilremmar är deras relativt korta livslängd. Studier visar att risken för kilrem misslyckande ökar dramatiskt efter bara 36.000 miles. En av kilremmen s fördelar kan också vara en nackdel. Om en enda bälte raster får föraren inte inser det förrän motorn stannar helt. Kilremmar är också mer benägna att göra skrikigt ljud än sina slingrande motsvarigheter.
Serpentine Nackdelar

Serpentine belt största nackdelen är att om det går sönder eller lossnar dess remskivor, är alla av de system som drivs av bandet omedelbart avaktiveras. Det innebär att chanserna att du kommer att kunna göra det till en reparationsverkstad innan bilen är inaktiverad är inte bra. Naturligtvis kan det också vara en fördel eftersom drivrutinen direkt vet något är fel och kan dra över innan skada motorn. Byte en serpentin bälte kan också vara en betydande åtagande, särskilt på många framhjulsdrivna bilar. Det är också möjligt att installera en serpentin bälte felaktigt, vilket orsakar ett eller flera hjul för att rotera i motsatt riktning och skapar stora problem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125994.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.