Hur man byter en Honda bilnyckel

Förlora bilnyckeln till en Honda är något du kommer att vilja undvika om du inte var förutseende nog att hålla ett extra omedelbart till hands. Att få en ersättare nyckel är enkelt om du har hållit nyckeln nummerlapp. Dock blir uppgiften ganska lite mer utmanande utan nyckeln nummerlapp, som ger nyckeln-maker med nödvändiga uppgifter. Byte av nyckeln kan bli dyrt eftersom de flesta moderna Honda nycklar är tekniskt avancerade apparater med elektroniska kretsar som låter dig göra saker som låser bilen dörrarna på distans. Dessutom kommer en Honda bil utrustad med "startspärr" stöldskydd startar inte om inte en korrekt kodad nyckel sätts i tändningslåset. Saker du behöver
Nyckelnummerbricka till Honda fordon
Visa fler instruktioner
1

Leta nyckeltalet taggen som du bör ha fått tillsammans med bilnycklarna när du förvärvat din Honda fordon. För sen modell Honda, är taggen typiskt en liten bit av plast, som mäter ungefär en tum med två inches, visar en streckkod och några siffror. För äldre Hondas, kan etiketten vara en bit metall med siffror stämplats.
2

Hitta en Honda återförsäljare och gör din beställning för en ny nyckel. Dealern kommer att använda tangentkoddata från taggen för att göra din ersättare nyckel. Övriga verksamheter förutom auktoriserad Honda återförsäljare kan erbjuda att sälja dig en tom nyckel, men det kommer fortfarande att behöva klippa och programmeras på en Honda återförsäljare, om din bil är utrustad med startspärr stöldskyddsanordningen.

3

Bestäm vilken typ av Honda bilnyckel du vill ha: en huvudnyckel eller en betjänt nyckel. Båda startar tändningen. Skillnaden är att en huvudnyckel med en sändare låter dig låsa eller låsa bilen dörrar från ett kort avstånd. Vissa huvudnycklar kan du även fjärrstyra öppna bagageluckan. En betjänt nyckel saknar fjärrenheten men kommer att öppna en bildörr när insatt i nyckelhålet. Det kommer också att öppna bagageluckan, så länge trunk release handtaget inte har låsts.
4 p Om du inte kan hitta din Hondas nyckelnummer tag, kontakta återförsäljaren där du köpte bilen. Återförsäljaren kan ha spelat in nyckelkod information när han sålde du Honda. Även om dealern inte har denna information till hands, bör han kunna ge dig råd om hur du får en ersättare nyckel. Denna process kan ta lite tid, och kommer sannolikt att kräva att du bevisar ägandet av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125983.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.