Hur fungerar en tändspole Burn Out?

Tändsystemet i en bil tillämpar gnistor till motorns cylindrar som antända luft-bränsleblandningen och skapa den nödvändiga energin för att driva bilen. Tändsystemet behöver skicka de signaler för att initiera dessa gnistor snabbt och med stor precision. Tändstift, som är anslutna till tändspolen och tändspolen själv kan bränna ut under denna process, vilket leder till antändning misslyckande. Tändspole

tändspolen är en slitstark elektrisk transformator som innehåller primära och sekundära vindlande kretsar (spolar) i tändsystemet. Den primära spolen har i allmänhet 100 till 150 varv koppartråd, och den andra spolen kan ha så många som 30.000 varv av mycket finare tråd. Dessa två spolar arbeta tillsammans för att skapa en stor laddning, sedan släppa den när strömmen snabbt stängs av. Ledningarna på båda spolarna måste vara helt isolerade. Om isoleringen bär tunna eller sprickor och två av trådspolarna berör varandra på endera spolen, kommer de att brinna omedelbart ut systemet.
Felaktiga Wires

Tändspolar har en nästan-konstant spänning som löper genom dem, så länge som motorn är igång. Denna ständiga slitaget på lindningstrådar småningom kan leda dem att misslyckas. Över tiden, kan värmen agera på de försvagade spolarna och bränna ut dem eller smälta dem och få dem att passera, vilket också leder till utbrändhet.
Kylning Underlåtenhet

två kretsar i tändspolen genererar också en hel del värme. Spolen har oljan flyter genom den för att hålla trådarna svalt. Om oljan blir för smutsigt eller misslyckas, kan uppbyggnaden av värme bränna ut systemet. Addera Tändstift

Tändstift också kan bränna ut, särskilt om de gnisttändare är separata för varje plugin. Tändmedel har bultar som skyddar tändstift brunnar utanför förorening, men ibland tändaren kan fel, bränning vid fel tidpunkt eller på fel ställe. Med bara en liten mängd av skillnaden, inte tändstiftet. Tändstift är inte en del av tändspolen själv, men när folk hänvisar till "tändspolen," de brukar inkludera tändstift tändmedel i referens.
Vattenskador

Även tändstift tändmedel är skyddade från väder och vind, oftast bara en gummitätning används för att hålla vattnet från att komma in i tändstift väl. Om tätningen inte fungerar även lite, vatten från en källa, särskilt regnvatten eller vatten som används för att tvätta bort en motor, kan läcka in och orsaka kortslutning, bränna ut tändstiftet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125982.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.