Vad är syftet med en bil Generator?

Tidig bil elsystem var enkel i design och konstruktion, med batteriet, generatorn och spänningsregulatorn innefattar systemets hjärta. Moderna fordon gynnas dock av stora framsteg inom teknik och elektriska system design, och som ett resultat deras komplexitet har ökat liksom. Även de elektriska systemen i moderna bilar är långt mer avancerade och komplexa än deras tidiga förfäder, är den grundläggande prinicipals i systemet och hur det fungerar lite förändrats. Historia

Tidiga bilar var utrustade med generatorer och inte växelströmsgeneratorer. Generatorer var ineffektiva och inte producera stadig ström vid alla varvtal, vilket resulterar i dålig kraftproduktion vid låga motorvarvtal. På grund av denna ineffektivitet växelströmsgeneratorer utvecklades. Generatorer arbetet på samma principer som generatorer, men använder en annan metod som ger en jämnare ström vid alla varvtal, vilket gör dem mer effektiva för användning i bilar där motorer hastigheter ständigt varierande. Addera Prestanda

Generatorn är den primära källan för all ström som används av bilen medan den är igång. Det ger ström till motorns elektriska komponenter samt leverera kraften för alla fordon tillbehör. Så länge strömuttaget från de elektriska komponenterna är under utmatningen från generatorn, kommer det att vara den primära kraftkällan. Om generatorns utgång överskrids med lottningen på elsystemet, fungerar batteriet en backup strömförsörjning, ger extra ström tills systemet återgår till en balans.
Laddning

generatorns sekundära syfte att upprätthålla bilens batteri vid en viss spänning. Varje gång bilen startas, ström från batteriet är urladdat och batteriets totala spänningsfall. När bilen startas, ersätter generatorn spänningen försvinner från batteriet, tillbaks till full laddning. När batteriet är fulladdat, kommer det inte längre förlägger ett drag på elsystemet och inte drar ström från generatorn tills det blir urladdat igen.
Spänning

Moderna fordon använder en solid-state spänningsregulator som är inbyggd i generatorn. Denna regulator håller en jämn utspänning från generatorn beroende på kraven i det elektriska systemet. När en last placeras på elsystemet - när lamporna tänds, till exempel - och den totala spänningen i systemet sänker, gör regulatorn generatorn att producera mer ström, vilket innebär att hela systemets spänning tillbaka upp i korrekt range.
Fördelar

Generatorer är överlägsna generatorer eftersom de kan producera mer kraft med en mindre storlek. De producerar en stadig ström vid låga varvtal, vilket tillbehör som ska köras när som helst utan att orsaka en batteriförbrukningen. Generatorer är billigare att tillverka och lättare än de gammaldags generatorer gång används i bilar, vilket bidrar till lägre produktionskostnader och bättre bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125977.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.