Hur ändrar jag det termostat i en 1993 Pontiac?

Förbränningsmotorn har funnits i nästan ett och ett halvt sekel, och medan dagens motorer bär föga likhet med Nikolaus Otto ursprungliga fyrtakts, finns det fortfarande en viktig likhet mellan då och nu: motorn blir varm. Termostaten på Pontiac raden av bilar fungerar som en värmekänslig ventil, öppna bredare varmare motorn blir så att lämpliga nivåer av kylvätskan ut ur kylaren och genom motorn. Liksom alla bildelar, kommer termostaten uttjänt och måste bytas ut. Lyckligtvis är det inte svårt att göra, och det är ännu ganska billigt att starta. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
Clean Ratchet container Mössor och uttag
Rakblad
Termostatpackning
Packning sealer förening
Byte termostat
tratt

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och leta reda på termostathuset. Gör detta genom att följa den största slangen på toppen av din radiator tills den ansluter till termostathuset på motorblocket av Pontiac.
2

Placera din rena behållare under kylaren i Pontiac, sedan Använd skruvmejsel för att lossa klämman på en av de nedre kylarslangar. Du kommer att avtappningen från kylaren, så se till att behållaren är placerad för att fånga kylvätska när slangen avlägsnas från kylaren. Addera 3

Lossa och koppla den nedre slangen från Pontiac kylaren och låt kylvätskan rinna in i behållaren. När den har slutat dränera, ställa behållaren åt sidan. Du kommer att fylla kylaren med samma vätska när termostaten har ersatts.
4

Lossa slangklämman på Pontiac termostathuset slang med platt skruvmejsel, ta bort slangen från termostathuset. Detta för att ge dig tillgång till de bultarna som fäster höljet till motorblocket.
5

Lossa och ta bort skruvarna som håller termostathuset till motorblocket med Ratchet och uttag, dra sedan termostaten bostäder från motorblocket för att exponera termostaten undertill.
6

Använd ett rakblad för att skrapa bort resterna av den gamla termostaten packningen från botten av Pontiac termostathuset och från motorblocket. Se till att få det så rent som möjligt, eftersom rester kan förhindra en fullständig tätning av görs och kan resultera i en kylvätska läcka.
7

Gör en noggrann anteckning om hur termostaten är orienterad i sin inställning. Du måste installera den nya termostaten så att den är orienterad på samma sätt. När du har gjort noterat detta, ta bort och kassera Pontiac gamla termostat.
8

Applicera ett lager av packning sealer förening till botten av Pontiac termostathuset så att det är av enhetlig tjocklek. När detta är gjort, tryck på nya termostaten packningen mot packningen sealer så att den fastnar där.
9

Installera Pontiac nya termostaten så att den är inriktad på det sätt du gjorde noterade i steg 7 .
10

Placera termostathuset försiktigt över Pontiac nya termostaten så att du inte lossnar inte termostaten packningen. När detta är gjort, fast den ordentligt med skruvarna du tog bort i steg 5.
11

Anslut och dra slangarna du bortkopplade under hela denna process, öppna sedan kylaren och häll tillbaka i kylmediet du avrunna i Steg 3. När du har slutfört detta steg, kommer den nya termostaten vara driftklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125976.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.