Hur du jämför Auto Batterier

En automatisk batteri är en viktig del av den operativa mekanismen i en bil eller lastbil. Batteriet hjälper starta motorn, och ger ström till olika andra system i fordonet. För att säkerställa att din bil kommer att fungera som avsett, är det viktigt att välja rätt batteri för din bil. När man jämför auto batterier, överväga faktorer som storlek, design, kraft, garanti och underhåll innan du gör ditt slutliga köpbeslutet. Instruktioner
1

Se din manual för att bestämma rätt gruppstorlek för ditt batteri. Batterierna är kategoriseras baserat på gruppstorlek, som beskriver både den fysiska storleken på batteriet och placeringen av terminalerna. Endast en viss gruppstorlek passar din bil, medan batterierna med fel gruppstorlek inte kommer att vara kompatibel med din bil. Se din manual eller kolla referens guider på din lokala bil butik att välja rätt storlek.
2

Kontrollera kall-cranking ampere för varje enhet. Kallstartström Ampere är ett mått på hur mycket ström batteriet kan leverera vid 0 grader C. Om du bor eller kör i ett kallt område där temperaturen ofta hit 0 grader, överväga att välja ett batteri med CCA som är högre än den nivå som rekommenderas i handboken. Addera 3

Fråga om garantin på varje batteri. Enligt webbplatsen MSN Autos, batteri garantier ofta uppdelad i två sektioner. Den första delen av garantin är känd som "fri ersättning period" och tillverkarna kommer att byta ut hela batteriet gratis under denna period. För återstoden av garantiperioden, kommer kostnaden för batteriet vara pro-rated, men du kommer inte att vara berättigade till en fri ersättning.
4

Jämför reservkapaciteten för varje modell. Enligt hemsidan Batteri Stuff är reservkapacitet antalet minuter ett 12-volts batteri laddas ur innan spänningen sjunker under 10,5 volt. Välj ett batteri med minst lika mycket reservkapacitet som vad som rekommenderas i din manual.
5

Titta att se om varje batteri är klassad som "låg-underhåll" eller "underhållsfria." Underhållsfria batterier är förseglade helt, vilket hjälper till att skydda dem från smuts och motorn fett. Låg-underhåll enheter ej slutet, vilket gör det lättare att lägga vatten när cellerna börjar ta slut. Enligt webbplatsen Cherry Autonet, bör du välja en låg-underhåll batteri om du bor eller kör i ett varmt klimat, och ett underhållsfritt batteri om du sällan kör i varma förhållanden.
6

Review den totala kostnaden för varje batteri, inklusive installation. Du bör också fråga om kassering av din gamla batteriet, eftersom denna uppgift är ganska besvärligt. Batterier måste hanteras på rätt sätt för att skydda miljön, och säkert bortskaffande krävs enligt lag i de flesta områden. Jämför det totala priset av batteriet, installation och bortskaffande för att bestämma den lägsta-prissatta alternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125953.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.