Vård av ett underhållsfritt motorcykelbatteri

Många människor förväxlar begreppet "underhållsfritt" med bekymmersfri. För det mesta, underhållsfria betyder att ett batteri inte kräver att du lägger till vatten eller elektrolyter regelbundet för att säkerställa korrekt funktion. Ändå kommer felaktig hand om din motorcykel batteri orsaka tidigt bortfall av ditt batteri och kan bara lämna dig i en parkeringsplats undrar vad du ska göra härnäst. Battery Tender

Använda ett batteri anbud bibehåller en konstant nivå av laddning till batteriet när den är inkopplad Dessa produkter ansluta batteriet till ett vägguttag. Detta säkerställer att batteriet inte är alltför stressad genom att starta och minskar sulfatering av batteriet.
Undvik extrema temperaturer

Även om det inte alltid är möjligt, försök att undvika att utsätta din motorcykel batteri för extrem värme eller kyla. Under vintern håller motorcykel inomhus. Under sommarmånaderna, försök att inte parkera under längre perioder i direkt solljus.
Koppla bort batteriet


Om du inte kan använda ett batteri anbud, överväga att koppla bort batteriet från motorcykeln under längre perioder av glömska. Detta kommer att bidra till att förhindra att batteriet laddas ur.
Rengör dina terminaler

Borsta terminaler med en stålborste från tid till annan kommer att minska ackumulering av korrosion, vilket kan hämma elektriska flödet och orsaka onödigt batteri stam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125940.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.