Wheel lagerhaveri Symtom

Hjul köra på ett par rullager, och rullager ibland misslyckas. Om detta händer samtidigt motorvägshastigheter, kan resultatet bli katastrofalt. Vanligtvis finns det signaler för att varna dig i förväg av en potentiell betydelse problem. Mullrar

Det första tecknet på ett problem är ofta ett lågt mullrande ljud som kommer från ett av hjulen, vilket kan höras och faktiskt kände igenom ratten eller fordonets kaross. Ofta mullrande ljud ökar när man svänger.
Låg hastighet Sounds

rumble får eller inte får vara närvarande vid låga hastigheter. Istället kan ett klick eller skrapande ljud uppstår med varje rotation av hjulet. Vända fordonet vänster eller höger ofta förvärrar eller eliminerar dessa ljud.
Check Kullager

Lyft bilen så långt att den misstänkte hjulet från marken . Ta tag i hjulet och försök att lyfta upp och ner eller fram och tillbaka. Det bör vara tätt på axeln. Om det rör sig på axeln, antingen reparera den där den sitter eller har det bogseras till en verkstad.
Heliga röker!

Moments innan ett katastrofalt fel uppstår, hjulet börjar röka som metall-på-metall friktionen värmer och bränner fettet inne i hjulnavet. Stoppa omedelbart.
Förlust av Wheel
p Om du inte märkte det mullrande, märker inte röken ur hjulet och fortsatte längs motorvägen lagren kommer att falla sönder, falla sönder inne i hjulet, kommer vissa delar av metallen smälter faktiskt. Hjulet kommer att bli väldigt löst på axeln och kan helt koppla bort från fordonet. Om det är ett framhjul, kommer förmågan att styra fordonet hindras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125939.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.