Hur du ändrar tändstiften i en 2006 Jetta

2006 års Jetta är den femte generationen av denna populära modell. Den MKV Jetta, är då denna modell anges av de som känner till Volkswagen lexikon, är en rolig, välbyggd sedanmodell. Liksom de flesta moderna bilar Jetta använder en spole på tändstift setup i motorn. Ändra pluggar på en Jetta är inte så svårt med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Torx skruvmejslar
Tänger
tändstiftsnyckel
Tändstift
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två Torx skruvarna som Håll röret luftintaget till motorkåpan. Använd en Torx-skruvmejsel eller Torx bit på en sockel för att ta bort dem. Lossa den stora slangklämman som fäster insugningsröret till motorkåpan med en tång. Pressa ändarna av klämman tillsammans för att lossa den.
2

Dra motorkåpan bort av monterings hylsor. Dra försiktigt men bestämt rakt fram tills du hör motorn täcker "pop" off av genomföringarna. Dra upp på de två främre hörnen ett hörn i taget. Arbetet locket ur motorrummet och ställ den åt sidan.
3

Ta kabelnätet som går till spolarna tändstift med en skruvmejsel. Dra försiktigt spolen förpackningar off av pluggarna. Om det behövs, använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända kanten av spolen upp. Notera vilken spole som går till vilken cylinder eller helt enkelt byta ut pluggarna en i taget.
4

Sätt tändstiftsnyckel i tändstiftshålet tills du känner att det sittplats på tändstiftet. Lossa tändstiftet genom att vrida tändstiftsnyckel moturs. Ta bort tändstiftet ur motorn.
5

Se till att den nya tändstift gap till .030 ". Placera kontakten i slutet av tändstiftsnyckel och trä den in i motorn. Dra åt pluggarna handkraft med uttaget. Dra inte åt dem, bara se till att de snugged i ordentligt. Skjut spolen tillbaka över kontakten tills du känner att det sittplats. Upprepa för de återstående pluggar.
6

byt kablaget som går till spolarna. Sätt tillbaka motorkåpan, luftinsugsslang och Torx-skruvar för luftintaget. Starta motorn för att säkerställa att installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125926.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.