Hur du Ändra stötdämpare på en 2002 Volkswagen Jetta?

Den bakre suspension i en '02 Volkswagen Jetta är ett balksystem med en stor balk som löper tvärs över bilen och ansluter båda bakdäcken. Detta möjliggör för en liten bit av artikulation i suspension, men också ger en bekväm åktur. När en stötdämpare går ut, men problemet är att bakvagnen rida märkbart sämre, mer så än i andra bilar. Fastställande en chock bör ta ca 30 minuter att göra rätt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte stötdämpare
Visa mer Instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta upp den bakre delen av bilen och satte ner den mot en uppsättning pallbockar. Ta sedan bort hjul och däck med däcket järn och ställ dem åt sidan. Ta sedan bort den inre fender liner med skruvmejsel för att dra ut plastflikarna. Under den bakre spiralfjädern
2

Placera domkraften, och lyft fram domkraften bara nuddar den bakre armen under våren. Detta kommer att skydda dig från våren dekomprimering och tappa bakvagnen.
3

Unbolt lägre chock mount med 3/8-tums Ratchet och uttag, ta sedan bort den övre stötmontering hjälp spärrhjulet samt. Lyft chocken ur bakfjädringen och kassera den.
4

Ställ ersättare chock i bakvagnen. Skruva fast övre fästet på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan kasta i den nedre fästet på plats med hjälp av spärren liksom. Sänk domkraften bort av bakvagnen.
5

Upprepa steg 2-3 för den motsatta sidan om det behövs. Sätt sedan tillbaka däcken med däcket järn och sänka Jetta från läktaren med domkraften.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125916.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.