Vilka är de funktioner en avbrottsfri strömförsörjning?

Den primära uppgiften för en avbrottsfri strömförsörjning (vanligen kallad UPS) är att se till att ström till en elektrisk anordning även i fall av strömavbrott. Det är i grunden en nätadapter som ger nätström det ögonblick nätspänningen sjunker under en angiven nivå. UPS använder batterier för sin makt. Det hjälper också att upprätthålla en konstant spänning till en elektrisk apparat. Så även om det finns en oväntad nedgång i strömmen som flyter till den elektriska anordningen, bibehåller UPS rätt spänning. UPS visar spänningen i den elektriska anordningen. Strömspikar

En strömstöt sägs uppstå när en alarmerande högre spänning kommer in i systemet. UPS absorberar den extra spänningen av dessa ökningar. En effekt ökning kan leda till dataförlust, förluster produktivitet, skadar hårdvaran och kan påverka installationen av programvaran i en dator. Om det finns ett strömavbrott, arbetsstation hårddiskar och servern kan skadas permanent. Det kan också påverka driften av moderkortet och nätaggregat. Om hårdvaran är skadad då programmet skulle behöva installeras om. Detta skulle i sin tur resultera i förlängning av driftstopp. Dessutom skulle det finnas förvirring om mjukvara konfigurationer och inställningar. UPS agerar proaktivt mot detta och förhindrar stora förluster för alla företag. Jämfört med kostnaden för driftstopp, är kostnaden för UPS mycket liten.
Brownouts

brownout sägs ske när spänningen faller under en specificerad nivå på grund av en elektrisk anordning överbelastas. UPS kompenserar effektförlust genom att säkerställa att en konstant strömförsörjning distribueras i systemet. UPS övervakar kontinuerligt signalerna strömförsörjning och kan visa larmsignaler när vissa fel uppstår. Det ger också skydd mot kortslutning.
Strömavbrott

En blackout sägs ske när den elektriska anordningen inte ges någon makt. UPS skyddar mot sådana situationer genom att ge makten tillbaka upp för en liten tid. Detta är speciellt användbart för datorer och luftkonditioneringsanläggningar. Det skulle ge tillräckligt med tid för servern att spara data och stänga av systemet ordentligt. Användare dessutom inte skulle störas vid abrupt avstängning av datorn. Under längre strömavbrott, hjälper UPS att automatiskt stänga av systemet. Den startar också systemet efter den långa strömavbrott.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125911.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.