Vad är en överväxel Transmission?

En överväxel, eller överväxel, är en automatisk eller manuell växellåda utrustad med en extra "överväxel" redskap. Vanligtvis märkt O /D på shifter, ger överväxeln fördelar såsom minskad slitage. Grunderna

En sändning är den bildel som tillåter redskap att förändra. Syftet med en överföring är att ändra utväxling: förhållandet mellan input till output revolutioner. Typiskt, har motorn (input) för att slå flera varv för ett varv på drivaxeln (utgång).
Overdrive

En överväxel i kraft ger en extra " top "gear. Den överväxel spelar in när motorn stängs långsammare än transmissionsutgångsaxeln vänder.
Fördelar

långsammare motorn går, desto mindre bensin används. En overdrive ger därför bättre bränsleekonomi. Också, inte få en motor som arbetar mindre hårt inte så mycket slitage.
Alternativ

Overdrive redskap finns på både automatiska och manuella växellådor. Du kan köpa en bolt-on överväxel som du kan bifoga till slutet av en befintlig sändning eller helt enkelt ersätta en befintlig transmission med en överväxel-utrustad delen.
Fun Fact
< p> Vissa motorcyklar har overdrives. Till exempel, är mitten av 1980-modellen Honda Magna V65s utrustad med en sjätte, överväxel, växel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125909.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.