Automotive Battery Underhåll

Högpresterande sportbilar, tunga lastbilar, pålitliga dagliga pendlare bilar: Alla kan fällas av en defekt batteri. Det finns faktiskt några saker mindre frustrerande och störande än att vakna upp, mentalt förbereda sig för en lång dag på jobbet, att få i bilen och vrida på tändningen, bara för att höra att långsam, patetiska stön av en motor inte får tillräckligt med ström för att starta. För att undvika en sådan situation, är korrekt bilbatteri underhåll av yttersta vikt. Rengöring av batteriet

Kontrollera ditt bilbatteri varannan månad. Undersök batteriet inlägg och terminaler för eventuella tecken på korrosion (oftast grön i färgen och liknar en liten, oregelbunden boll av rost). Om du ser att korrosion börjar få fäste, haka av batteriet, koppla ur minuskabeln först. Skölj batteriet och polerna bort med lite varmt vatten, sedan använda ett batteri inlägg och terminal rengöring verktyg för att rengöra batteripolerna och klämmorna metall i ändarna av kablarna. Om du inte har ett sådant verktyg (de är billiga och kan köpas i alla bildelar butik), använd en stålborste istället. Borsta delarna tills de är blanka och rena och sätt tillbaka kablarna till batteriet, dra åt klämmorna tills de sitter fast ordentligt. Rena, korrosion-fria klämmor och inlägg kommer att bidra till att batteriet har en bra anslutning. Du kan hjälpa till att förhindra korrosion bildas genom att smeta lite vaselin eller vitt fett på terminalerna.
Kontrollera batteriets Water

Vid kontroll för korrosion varannan månad, det är också en god idé att kontrollera vattennivån i ditt bilbatteri. Vattnet i de flesta bilbatterier användes för att späda svavelsyra som hjälper till att skapa den nödvändiga elektriska strömmen. Som batteriet blir äldre, kan emellertid vattennivån minska och därigenom minska batteriets prestanda. För att kontrollera vattennivån, försiktigt bort plasten caps ovanpå batteriet. Du kommer att se en serie av små hål. Det bör finnas precis så mycket vatten att röra vid botten av hålet. Lägg bara destillerat vatten vid påfyllning batteriet. Kranvatten i slutändan kommer att leda till kraftig korrosion. Lägg tillräckligt med destillerat vatten i batteriet för att nå botten av fylla hålet och tillbaka locken.
General batteri Underhåll Tips
p Om du upptäcker att din batteriet dör även om du har regelbundet rengöras batteriet och kollade sina vattennivåer, kan du ha ett problem i elsystemet. I detta fall, bra underhåll också innebär att ta bilen till en professionell mekaniker för en kontroll. Där kan han kontrollera generatorn och spänningsregulatorn att se om de fungerar korrekt och byt ut dem om det behövs. Detta kommer att spara dig besväret att ständigt laddar batteriet eller köpa en ny. Koppla bort batteriet från ett fordon som du inte planerar att köra under en längre tidsperiod. Ta ut batteriet ur bilen eller lastbil och förvara det på en torr och varm plats. Att låta ett batteri att förbli ett fordon som inte drivs kan rinna eller ens förstöra batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125906.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.