Så ändrar bromsbeläggen på en BMW 323

BMW 323 gjordes under E36 och E46 generationer av 3-serien. Den 323 är en relativt ekonomisk men ändå rolig att köra BMW. Bromskloss ersättning är en del av den rutinmässiga underhållet av 323. Dina bromsbelägg skall kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov. Även detta arbete kan göras av en professionell BMW tekniker, kan det också göras av ägaren med några grundläggande verktyg och förnödenheter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
spetstång
Brake Cleaner Review Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på alla fyra hjulen. Lyft bilen och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort hjulen. Du kan också arbeta på framsidan och sedan baksidan om du föredrar, eller om du bara har två pallbockar.
2

Koppla av bromsbeläggens slitage sensor på passagerarsidan som går i bromsoket där bromsklossarna är belägna. Dra plasten täcker off av bromsok guide bolts.These bultarna sitter på toppen och botten av bromsok på den sida som vetter mot hjulhuset. Lossa de övre och undre bromsok styrbultar så långt de kan gå och tryck sedan styrbultar ut med en platt skruvmejsel.
3

Bänd ut anti-skallra klipp med en skruvmejsel . Klämman är placerad på den sida av bromsoket som är vänd utåt. Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller en låda medan du arbetar så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen.
4

bort de inre och yttre bromsbelägg. Komprimera bromsok kolv med en C-klämma så att de nya, tjockare bromsbelägg kan glida över rotorn. Kolven är placerad på insidan av tjocklek och är den del som pressar mot bromsbelägget när bromsarna appliceras. Att komprimera kolven, placera en sida av C-klämman på kolven och den andra sidan på den yttre ytan av tjocklek. Dra åt C-klämman tills du ser kolven komprimera i bromsoket.
5

Rengör bromsok och närliggande delar med broms renare och en ren, torr trasa. Montera det inre bromsbelägget genom att trycka på klippet på bromsbelägget i bromsoket kolven. Skjut den yttre plattan i skåran i bromsbelägg transportören.
6

Skjut bromsok över rotorn. Installera bromsoket fästbultarna och dra åt dem. Installera anti-skallra klipp genom att dra ändarna i hålen med en tång nål näsa. Sätt tillbaka skydden för bromsok bultar. Installera om bromsvajern pad slitage. Upprepa för de övriga tre hörnen av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125893.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.