Bilbatteri specifikation

En bil batteri är hjärtat i varje fordon. Utan det, har en bil ingen makt för tillbehör och kommer inte att starta. Lights, stereo, dörrlås och andra prylar som kräver el hela drar ström från bilbatteriet. Om väl omhändertagen, kan det pågå i ett genomsnitt av tre till fem år, och därför är det viktigt att ha en god förståelse av specifikationer bilbatteri och andra faktorer som påverkar dess prestanda. Effekt

En bil batteriets kapacitet bör beaktas när du handlar för en ny. Detta beror på bilens krav, Bilmanualer ange minimikrav baserad på OEM (Original Equipment Manufacturer) specifikationer. Modifieringar, såsom installation av kraftfulla underhållningssystem, kommer att kräva ett batteri med högre kapacitet.
Cold-Cranking Amps

Eftersom en bils oljebyten densitet i kallt väder, vilket gör det svårt för bilar att starta, ett batteri med högre CCA --- eller kall-cranking ampere --- kommer att ha möjlighet att skjuta upp motorn lättare i kallt väder.


reservkapacitet

bilens generator kan sluta fungera på vägen, och därför är det viktigt att en bil har en hög reservkapacitet (RC) betyg. En RC rating anger antalet minuter ett batteri kommer att köras om generatorn stannar. Högre RC förknippas vanligen med högre kvalitet batterier.
Underhåll

Batterier kan klassificeras som låg-underhåll eller underhållsfria. Ett lågt underhåll batteri kan kräva vatten påfyllning från gång till gång. Påfyllning kan lätt åstadkommas eftersom dessa batterier har ett avtagbart lock. Låg-underhåll batterier rekommenderas för varma klimat. Underhållsfria batterier är slutna och varar längre än till icke-slutna typen, och laddar snabbare också. Slutna batterier rekommenderas inte i varmt väder, eftersom vatten inte kan tillsättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125889.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.