Hur man identifierar en Wheel Lug Pattern

Frasen "klacken mönster" avser antalet hål på en bil eller lastbil hjul genom vilka bultar är fästa, och hur långt ifrån varandra är hålen. För en given hjul för att passa på en viss bil, måste hjulets klacken mönster matchar mönstret av bilens nav. Om de är olika, kan hjulet inte installeras på det fordonet. Många fordon har samma bult mönster, men det finns fortfarande en mängd olika mönster på olika märken och modeller av fordon. Bestämma ett fordons klack mönster är en okomplicerad process. Saker du behöver ruler eller måttband
Visa fler instruktioner
1

Räkna antalet muttrarna på hjulet. Om hjulet inte är monterad på ett fordon, helt enkelt räkna antalet hål som kretsar runt mitten av hjulet. Det är vanligtvis fyra till sex hål, grupperade relativt nära varandra.
2

Mät avståndet mellan två lug hål som är mittemot varandra. Använd en linjal eller ett måttband. Se till att du mäter från mitten av klacken hålen. Detta fungerar för hjul med fyra, sex eller åtta hål. Avståndet mellan de lug hålen är den andra siffran i klacken mönster. Till exempel kommer en fyra-bult hjul med ett avstånd av 114,3 mm mellan hålen läsa 4x114.3 i förhållande till hjulet klacken mönster.
3

Mät klacken mönster på hjul med fem lug hål genom att mäta från en klack hål till klacken hålet som är den tredje bort. Räkna en du börjar från som "1" och använd det tredje hålet som den andra änden av mätningen. Multiplicera mätningen med 1,05 för att bestämma avståndet mellan klackarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125879.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.