Hur man ändrar stötdämpare på en E36

Den E36 var den tredje generationen av den populära BMW 3-serie och transporteras på traditionen av en medelstor, kul att köra bil. Den E36 har visat en ganska robust bil också, men precis som alla BMW det finns saker som behöver bytas ut när de slits ut. Komponenter som däck, bromsar och stötar varar inte för evigt. Om baksidan av din E36 känns löst eller studsiga, behöver det förmodligen nya chocker. Byta stötdämpare på en E36 är faktiskt ganska lätt. Saker du behöver
Ordet jack
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Vice Grips
nya chocker
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Dra tillbaka bagagerumsinsatsen att komma åt övre chock monteringsmuttrarna. Använd en hylsa och ratchet att ta bort de två muttrarna som håller den övre delen av chock för karossen.
2

Använda ordet jack, höja den bakre delen av bilen för att få tillträde till lägre chock monteringsbulten. Låt däcket i svag kontakt med marken. Från under bilen, ta bort den stora bulten som håller den nedre delen av chock för styrstaget.
3

bort chock från bilen och placera den en arbetsbänk eller på ett plan och stabil yta. Ta bort muttern som håller den övre strut montera på chocken. Använd ett par Vise-Grip på slutet av chocken att hålla den från att vrida medan muttern avlägsnas. Ta den övre strut montera.
4

Installera gamla strut montera på den nya chocken i omvänd avlägsnande, se till att brickorna och bussningar är rättvända. Det rekommenderas att installera nya fästen vid byte av chocker. Installera den nya chocken genom att först löst bultning den till styrstaget med bulten
5

. Dra inte åt bulten. Manövrera den övre delen av chocken på plats så att de två tapparna glider genom hålen i karossen.
6

Montera och dra åt de två muttrarna som håller den övre änden av chocken på plats. Dra åt nedre bulten till 57 ft-lbs. med en momentnyckel. Upprepa för den andra sidan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125877.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.