Motortyper Bearings

Motordelar lager används mellan två delar av en motor där en hel del rörelse kommer att inträffa. Dessa lager tjänar de två huvudfunktioner att minska friktionen mellan de roterande delarna hos en motor och stödja vevaxeln. Friktion reduceras genom att ha två smorda olika metaller glider mot varandra. När ett lager misslyckas på grund av smuts eller skräp, en brist på smörjning, eller mänskliga fel, kan det orsaka din motor större skada. Det finns tre huvudsakliga typer av motor kullager som håller din motor i trim. Vevlager

vevstake lager är metallinlägg som skyddar slitage mellan vevstakarna och vevaxeln. Dessa stavar är länken mellan kolvarna och vevaxeln. När vevaxeln roterar, är det vevstakarna som flyttar kolvarna nedåt och uppåt i sina cylinderloppen. Denna ständiga rörelse kan orsaka lagren slits ut med tiden, vilket kommer att påverka bränsleeffektiviteten och hästkrafter.
Vevaxel ramlager

Vevaxel huvudlager finns i mellan din motorblocket och din vevaxeln. Dessa är också de lager som de vevaxlar roterar. Olika typer av motorer har olika antal lager. Till exempel, modern V8-motorer har fem ramlager medan sex cylindriga motorer har sju ramlager. Oljan filmbeläggning runt lagren är viktigt att hålla konsekvent att säkerställa vevaxlarna fortsätter att snurra.
Kamaxellagren

Kamaxel lager används för att minska friktionen med rotationen av kamaxlarna. Kamaxlar (kallad kammar) är långa stavar med olika lober sticker ut som antingen kan täcka eller avslöja en ventil i motorn. Öppna och stänga dessa ventiler styr hur mycket luft eller bränsle finns tillgängligt för förbränning. Kamaxeln är ansluten till vevaxeln direkt eller genom en växelmekanism så att tidpunkten för båda motordelar är synkroniserat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125874.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.