Hur man tar bort ratten på en BMW 325I

Den 3-serien är utan tvekan BMW: s mest populära modellen och en som de flesta alla är bekanta med. Den 325i har varit en av de modeller som har funnits sedan E30 generation bilar. Byta eller ta bort 325 ratt är ibland nödvändigt, antingen för att reparera bilen eller mer allmänt för att ersättas av en annan hjul. Ta bort hjulet på en 325i är inte så svårt. Saker du behöver
platt skruvmejsel (för icke-airbag modeller) katalog Torx bits (för airbag-modeller) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
5-tums uttag förlängning
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen så att ratten pekar rakt fram och bilen är på ett plant underlag. Koppla bort den negativa polen på batteriet. Kontrollera att du har säkerhetskoden för radio (om du har en fabrik radio) så att den kan återställas när batteriet kopplas in igen.
2

Ta bort airbag fästskruvarna som nås från hjulets baksida med en T30 Torx lite om din bil är utrustad med en krockkudde. De E30 generationen bilar kom inte med en krockkudde. För en E30, helt enkelt bända bort i mitten av ratt täcka med en platt skruvmejsel för att komma åt muttern ratten.
3

stödja vikten av krockkudden när du tar bort två skruvar. Koppla ur horn och de ledningar som går till krockkudden. Ställ krockkudden undan.
4

bort ratten låsmutter med lämplig storlek socket och en förlängning om uttaget är inte tillräckligt djup för att nå muttern. Se till att rattlåset är spärrat så att det inte blir som du lossar muttern. Muttern kan ta avsevärd kraft för att ta bort.
5

Gör två eller tre varumärken med ett spetsigt markör på räfflorna i ratten och motsvarande märken på rattstången så att hjulet sätts tillbaka i rätt riktning. Det kommer också att fabriken märken.
6

Dra hjulet rakt ut av rattstången. Var noga med att inte rycka på några kablar som du drar hjulet bort. Koppla bort alla kablar som är anslutna till ratten bakom slip ring där den glider på rattstången. Installationen är den omvända för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125871.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.